m記員工走塑走到痴曬線

265 回覆
2172 Like 30 Dislike
咁員工又真係跟order,而家係高層壓落來
做客既為難個員工都無用

不過其實個政策應該預設唔比袋,問先比咪得
你又唔係無袋,d物資一直都係度架啦
中資管理層係on 99
政策寫撚到明問佢攞佢都要俾,咁問啲賤種M記狗攞飲管,佢地想屌返個客咁撚樣啊?
m記多數都係返份part time
理鳩得你洗鬼對你好聲好氣
特別班mk妹更加係咁
"問佢攞佢都要俾"?
呢層我高唔知,係既話就係員工問題
個告示的確係寫到明
所以佢話冇得派就即係呃你
話派晒都仲可以接受
高層叫佢地西面寸個客?
麥當勞on9, 唔主動派唔緊要但問就要俾啦,問佢攞仲要講幾廿句都唔俾人
我屋企附近嗰間都冇咩野,外賣自動入晒袋,紙巾飲筒你要都唔會講咁多即刻比,可能間野都忙,冇咁得閒諗比定唔比
要杯熱可樂唔該
見啲經理比親都唔滿 要叫佢換個盒
地圖炮
睇你啲字眼都睇得出新會然
開鋪頭同埋staff 名啦
要拎多半隻包埋其他手指
直接講:俾枝飲筒我
暫時未被拒絕過
有冇人整個全港唔派飲管/閪面俾飲管嘅M記清單出嚟?
自從老麥唔俾飲筒後,我小朋友已兩次冇飲筒飲野搞到倒瀉野,
仲整烏糟件衫,小朋友喊住問有冇地方會有飲筒。
做m記都咁撚惡
25號個日落街買個巨無霸餐外賣加即磨熱咖啡
個大陸婆執餐對撚咗幾次張單先比袋嘢我
我以為好似台灣咁 放埋杯咖啡入紙袋咁環保啦
點撚知係佢執漏 佢就咁比杯熱啡我
之後望住我 講句我地嘢飲冇袋
如果你要就開聲叫我地比咖
忍唔撚住講咗句 你唔比袋點撚拎
左手拎個19紙袋 右手拎住個熱飲 連m記個門都冇手開
佢地走塑都唔鳩最大問題 問題係啲staff啲閪態度真係一秒燥撚咗
打一段英文出黎俾我地背丫
打份part time 對你咁好態度托咩 又唔見啲客對佢地好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞