IT 討論區(53)i-vtXX 巴打請勿走J數 x 2

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
SSRI 過時啦,梗係出自閉症、ADHD 藥啦,最好就食咗就好少少,唔食就發作嗰啲藥就穩賺
再有人問點樣入門學寫code 既應該send 呢條比佢睇
Why You Should Not Learn To Code
https://www.youtube.com/watch?v=wrij5uTtDxE
睇過依條柒頭好多片,佢係來生投胎矽谷嘅典範
有冇人玩過一隻game
係寫code去控制啲棋
具體規則係
1. 啲棋行過一格會mark格地係自己顏色
2. 可以打城堡去佔據城堡
3. 城堡會定期生兵
最後霸得最多地個ai就為之贏
跟著係ifc天台起間屋仔
一無藥食果時做下運動
咁就太輕啦,至少要有毒品一半「斷癮症狀」
咁似講梗 A*
唔係講緊ai 講緊隻game exactly係要你寫ai去同人玩
其實呢隻game好似係休閒類比賽黎
咁玩 kaggle 好過啦
reinforcement learning, kaggle 唔係成日有得玩
AI 批loan
但你50k
入得呢行預咗
高人工
50k
BA 得唔得?
Security 細分都有好幾款
你係純粹唔想寫 code 定係點?
CISSP、CISM、CISA 可以睇吓入面要識啲咩再諗 IT Audit?
定係做 Ethical Hacking 之類
定係 Computer forensics
又定係另一款 Infra 嗰 type "IT Infrastructure Security"
屌你又好似啱
新加坡低過香港
如果無房屋津貼唔出奇

好柒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞