點解馬勒當拿係球王??? (同比利同級 仲高於大哨施丹?)

148 回覆
17 Like 77 Dislike
Ching 講得好。

不過我會覺得c 丹算係第三位球王嘅

仲有一樣,好多人覺得攞幾多次聯賽冠軍,歐聯去衡量,其實以前(1990~2000年以前到啦),球員級嘅冠軍含金量同世界杯冠軍差好遠。

尤其果啲南美洲國家。
所以老馬,c 丹名聲勁咁多。 亦都點解小花一直比人覺得差dd.

啲人話小花隊阿根庭渣,咁老馬86 年果隊肯定更渣

依家大家睇得多波加上宣傳先覺得球會級冠軍好緊要。
係你on9扮sick ball
除左大哨 未見過前鋒完美度 勁過比利
卡拉卡係當年少有高大巴西前鋒,有成6呎,又快。係步大力雄果類。

不過當然未算頂級,如果同巴狄高 比
老馬 有好多生涯記錄片 你睇哂先啦
大把人都在行啦 你講個啲 羅馬里奧有過之而無不及
你真係太少睇比利 佢身體協調 平衡 力量爆炸力 腳法 通透性都係 勁到不可理喻
因為佢前設咗老馬唔勁
人地就係勁在 可以由0變1,已經唔係無人諗到點先做到,而係根本係無人可以諗到可以咁做出黎。

好似桂神咁講比人除晒衫褲都變到隻白兔仔出黎
而你就用個已經1既知識,去推演番人地個0

究竟係你足球技術太好,定係你唔知道由0到1果個意義

栢天尼真係差一個世界杯,就做到真球王。

真係唔明點解中場可以係歐國盃入10幾球
好想知老馬係咪屌咗樓豬條女
係都要攞宜家個standard去講人
全世界都話咗佢係球王 你係要話唔係
當時唔興歐聯
只係之嗰幾年英格蘭球隊開始禁賽先無咁好睇咋
你睇州際杯同冠軍杯都 知唔計近10年 南美球隊同歐洲球隊係互有勝負
羅馬里奧獨食到嘔, 分波已經輸晒啦
但論桶射依家個個會諗起羅馬里奧先
就好似抱仔係白必圖慶祝一樣
做咗icon( 好似係
不過拿玻里先贏得兩次意甲冠軍
佢參賽次數咁少都情有可原掛
馬勒當拿兩次上帝之手都冇牌
佢係純前鋒,無人造波俾佢乜都做唔到
冇歐聯,冇世盃,得世界杯炸
但自視過高都頂唔順
話老馬要過咗佢嗰關先到比利果關
97試水新夢幻組合
搞到連大哨都頂佢唔順 又同薩加奴、薛高不和(你唔係信佢傷掛)
令白必圖要再服役拍住大哨打世界盃

點知又決賽輸波
之後02世盃外圍賽要重召羅馬里奧
靠佢先有得打02世界盃
點知02又再一次做condom
差啲有4R睇
老馬邊有同比利齊名呀 比利根本就係唯一公認球王

國際足聯有關貝利的頁面,只有簡短的一行標題:「The King of football」,很簡單,官方認定,他就是足球之王。

國際足聯20世紀最佳球員:比利

國際足球歷史與統計聯合會20世紀最佳球員:比利

《法國足球》20世紀最佳球員:比利

英國《世界足球》20世紀最佳球員:比利

BBC 20世紀最佳運動員:比利第二(默罕默德-阿里第一)

國際奧委會20世紀最佳運動員:比利為足球界唯一代表

美國《時代》雜誌20世紀最有影響力的100人:比利是足球界唯一代表

老馬憑乜齊名?
ching真正sick ball ,上面條友話當年拿玻里等於修咸頓得啖笑,起碼等於畢包/黃潛
比利 > .......一炸 老馬施丹碧根飽告魯夫大哨美斯
比利,令足球成為世界第一大運動
官方選舉梗係比利行先,老馬衰吸毒,令到佢完足球生涯。
但d世界杯活動一定係請比利同老馬。
甚至依家魔迪都係一人帶入決賽啦

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞