點解馬勒當拿係球王??? (同比利同級 仲高於大哨施丹?)

148 回覆
17 Like 77 Dislike
仲有環境,咁多個球王踢中超就一早斷腳收山
其實踢弱隊呢樣嘢已經夠加好多分
有真正睇過下當年意甲都知拿玻里贏冠軍果種震撼。同埋阿根庭86 世界杯雖然無對過巴西法國,但除左馬勒當拿之外其他真係無名氏。。。

有時球皇唔係單比數據,係對球壇,甚至非球壇影響力。
但比利帶過山度士拎完兩次自由盃之後再兩次係洲際盃掃低埋歐冠冠軍,球會黎講都已經爆埋機
Ching 同路
以當年當代計
當年薛高大炒利記3:0
照樣冇咩人提
係因為冇吸毒 唔夠話題性 定冇成日叫囂同比利作比較
(依度冇意唱衰老馬 只係佢依啲事都出名)
睇返告魯夫真係遺憾
我剩係知細個睇98世界盃
我唔睇波既親戚
佢話佢鐘意馬納當拿
可以做到唔睇波既人都識佢

呢樣野就好似講籃球會講 mj
講足球就會講 比利同馬納當拿
老馬話題性唔係吸毒,係上帝之手、吸毒係後期
講真除左呢兩個,其他叫球王都一定多爭議,碧根鮑華有個媒體都叫佢德國足球皇帝
佢個紀錄到今年先比忍者龜過到,保持差唔多50年
上帝之手
姐係現在既哨牙蘇啦
包括咬人蘇 同 世盃手球拍走必入球
依啲係壞孩子壞到叫球王
如果大哨94都上場
咁或者會 比利 大哨 到忍忍龜
依個係外界睇法
姐係啲人講踢波就講碧咸一樣

響依個post
大家都係識波之人
但蘇哥成就唔及果兩位,排到伊巴都未到佢
首先唔好用咁多icon 睇到眼都盲都未知你up乜

然後肥馬九零年世界盃得半條人命都照樣拖到阿根廷入決賽 究竟有幾唔掂呢
(當然仲要有哥高查呢啲神經佬門神先有得連過兩關互射十二碼贏南斯拉夫意大利 肥馬仲要射閪左一次)

麥巴比邊有過到
佢今年都20歲 踢決賽嗰陣19歲

比利58年踢決賽嗰陣未足十八歲
仲有
所謂小世界盃正正就係講緊由八十年代中後期開始嘅意假
你竟然話嗰陣未開始?
佢係過左20歲以下青年球員既入球記錄
佢未吸毒前已經呼聲高過薛高好多
Sorry
依part我錯
小世界盃係由1982年意大利奪冠後
意甲隊隊都買世界球星所組成的小世界盃

小弟get錯以為當時尚未成型 以為係9x年先開始的
當年英格蘭同阿根庭有福克蘭群島戰役之仇,仇恨或多或少延續到世界盃
比利喺世界盃入波嗰陣後生過佢
麥巴比只係近五十年第一個teenager喺決賽入波
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞