有冇巴絲報左教大EdUHK Non-JUPAS ?

1001 回覆
16 Like 23 Dislike
多謝巴打解答
試下新果科policy science
Li 到有冇人係asso/hd year 1入 edu u year 1
同問
我都想報 但係得3.26
Cccu social Science
edu 嘅本身都小人講
幫你地推下
睇下有冇收過offer 嘅巴/絲打幫到你地
今日edu u non jupas deadline
大家報左未
EdU無中文系,唔知你講係中文教育,定語文語究(中文major)

中文教育頭個兩三round offer跟gpa派,另外面試特別地好,真係好好先有。
之後N手飯睇面試表現(都有啲運氣成分)咁派。

語文研究(中文)考雙語,普通話同英文面試考齊。英文好得,普通話唔得,機會少,相反亦然。最好就兩樣都ok,未必要好勁,但唔好跛腳都有機會。
中文教育,就咁group discussion,討論完就走。
Personal statement,請追po!!
至於收分,中文教育的話,高分機會都大。當然唔係個個咁高分,但我見過3.6幾嘅人入,都知有人3.3幾。
有冇巴/絲打收過地理教育 或者
Global and Environmental studies 嘅interview/offer
我想知bafs岀左interview 未?同埋佢係點in?
Ges以我所知就直出
Thx
其實開始左interview未
有冇巴絲收到任何一科嘅interview
直出係指直出offer冇interview?
我cg3.27夠唔夠入
engine仔 可以報邊科
去ppp都得啦
去咩edu
請問教大BAFS/ 中國歷史咩成績會有interview
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞