有冇巴絲報左教大EdUHK Non-JUPAS ?

1001 回覆
16 Like 23 Dislike
我覺得報BEd嘅話 gpa過3就ok,小妹3.0幾都收到兩科interview,前提係我有好多義工服務,攞好多學業以外嘅獎項,所以未grad嘅不如爭取時間攞多啲獎,大家唔好咁緊張住,我讀商科嘅都收到,你地都得嘅,真係驚嘅就搵人寫reference letter同埋交personal statement,不過我仲未交呢兩樣嘢 除左獎項,真係諗唔明點解派interview比我,可能以前in過
但教大個系統好似add唔到personal statement...
歸類為others
咁我稍後快啲upload 上去先,謝巴打
哇 到底咩準則
你個個5**fd 係咩科 咩cc
唉 好灰
lm gpa好低 會交portfolio 怕面試都唔比

利申:報埋Bu ,含大(佢聲稱比offer我),dse5*
可以加tg圍爐
我係全英
我個陣講完條題目 然後問左d follow-up question就完左
ching 佢而家係派左interview未?同埋我遲咗幾日apply
含大有va or design相關既野讀咩?
我打左去問佢話交係supporting doc度。。。
但其他u都未交所以未整
https://t.me/designjjj
要唔要開gp 點解咁少design va人出聲
係咪大家都已經準備妥當收曬interview
可以交document到咩,我諗住交hardcopy ,含大有科創意文化產業(寫野多)我當水泡
仲唔報,其他尤其bu好煩架 ,佢31號要upload portfolio上佢個systeam,
我jupas in呀 最後有sd email俾我話我pass左個interview
可能最後唔夠分 而家做緊yr1 asso仔

唔緊要 最重要幫到手 解答到你
大家咁話
有冇巴打絲打都有收到小學數學教育interview呀?
有冇language studies 中文major同路人?
以往interview 都係in哂Cantonese English Putonghua 三樣
但今年淨係寫Cantonese
其實唔洗過3都可以報 只要你interview in得好,基本上都會收
...我有好多朋友gpa過3,但係少ole or award,所以人地有interview佢都冇,我唔係講緊可唔可以報,係講報咗BEd嘅朋友仔,過3機會大啲收到interview,張開你雙眼看清楚,謝謝。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞