有冇巴絲報左教大EdUHK Non-JUPAS ?

1001 回覆
16 Like 23 Dislike
報BA/BSocSc果啲科,冇得係個system到揀year1定year3嘅
巴打今年year 1?
我考埋final 就報
我諗住報GES, Geography
HKCC social science cgpa3.32 知唔知報邊科社科會穩陣啲
讀相關hd or asso 都可以報
想問下edu u有冇話分first choice, second choice

如果有一科收到offer
另一科會唔會出offer 比我
好👌🏻唔該曬你
咁我報多d 科
你入左咩科
可唔可以留tg
想問多小小edu non jupas
請問 教大 non-jupas system入面邊個位係放 personal statement 同埋reference letter?
我想知係咪每一科交考要交獨立嘅personal statement?
我想知係咪每一科都要交獨立嘅personal statement?
我都想問
同問 仲有想問下大家嘅personal statement有冇講有關education 定係好似交俾其他u咁照寫返自己個科?
另外如果我報一科同我而家讀緊冇關係嘅會唔會影響冇interview 因為而家讀緊商科 但係就想讀文科多啲
回答者必爆4有offer
我上年non-jupas,嗰陣我無每科獨立personal statement。應該唔喺必須每科都要,如果有應該更好。
因為我想做老師,有寫返呢個原因,希望讀education。

如果唔相關嘅學科,佢有機會問你點解想讀。文科唔清楚Bed英文,但Bed中文就group interview,一條題目討論就完,咁就未必會逐個逐個問。
多謝巴打嘅回答
有嗰位upload所有supporting documents。全部upload嗰到就得。
Good Luck!!
係咪只有BED 或者SF 課程先會收GPA 唔過3?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞