2018年秋季日劇討論(4)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
我覺得講完佢身世之謎就完會好啲
而家個結尾睇完仲唔知點咁
大戀愛啲字幕出得勁快
字幕組好似唔使瞓咁

室剛點解可以做得咁好
好耐無睇過蓮佛
痴線 今朝7點幾起已經有得睇
我覺得唔好真係影佢做太空人
話咩「唔知呢一刻佢去咗邊度做 field work 呢」
咁樣開放式會好啲
要用手機投番次男配畀室剛
個肥仔話酸個幕其實可以CUT左佢
今集由真司睇片個度開始真係喊到停唔到
覺得呢個尾收得算係靚
始終個病現實中係冇可能記得起真司
但就算只有一次都好
可以記起佢再叫多次佢個名已經算係HE黎

睇完大戀愛結局要投多幾次比toda同muro
睇完最後一集字幕版, 琴晚可能睇左live, 搞到依家睇由頭喊到尾
好鍾意室剛睇dv果段戲, 好感動
下半部6-8集如果唔係差開左d多餘支線, 其實仲可以寫兩公婆寫得詳細d, 最尾可以拍到喊得勁好多
有d呃人, 計番時間, 佢兩公婆相處時間其實都唔過7-8年, 仲未計散左同離家出走的空白時段差唔多年半, 實際應該得5-6年

btw, 室剛&toda成套劇都好好戲, 做到真司同尚大戀愛的感覺
投票要再投多次室剛&toda
如果唔係中段咁古怪
作品賞應該會投埋大老土
『まんぷく』第67話では、菅田将暉が登場! 萬平(#長谷川博己)は実刑判決を受ける
#菅田将暉 #まんぷく
土屋太鳳、青春映画“卒業宣言” 朝ドラから3年で区切り「これが集大成」<春待つ僕ら>

可喜可賀
大戀愛
TODA係海邊 嚇親果一下 真係世界級

中段累事 投左大哥大
Me too
其實後尾小池條線都叫收得返 有d意義
佢阿媽同前未婚夫條線真係唔個開黎做乜
大哥大由頭鳩到落尾
香港有無地方有得買大戀愛成日飲果包野
媽同未婚夫條線真心多餘
對劇情又冇幫助完全冇意義
根本係夾硬比戲佢兩個做
講真講多啲親情啊個醫生點幫佢啊嗰啲仲好
超想買
集中d講兩公婆其實都好多野寫, 果d支線開左都唔係有咩幫助

其實後尾再睇番小池條線講咁多集都係唔知做乜9, 講兩個相愛的人唔一定要對等? 定係想帶出呢個病的唯一好事係忘記?
小池條線諗諗下都唔對路, 一係寫佢唔好搞toda, 純係代表兩公婆的反面, 丸孤獨一個有病仲有d意思
條後父線直頭on9
講真淨係湊BB都大把野講啦
但一野飛走左直接
啲支線晒時間晒篇幅
好sweet
Toda開心到
原來奇蹟片尾彩色文字都對應返某個主題
http://chachaswitch.com/2018/11/03/post-8667/#i
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞