屌你老母 上車除底個背囊係咪真係咁難

387 回覆
249 Like 1864 Dislike
同自私撚講道理係無意思
所以我話你地知一個事實
除背囊用背隻食下波餅都幾爽
理想

事實係食緊阿叔個波
唔除背囊上身空間少咗下身空間多咗所以企少咗人
放低背囊下身空間少咗上身空間多咗所以企多咗人
千鳩幾個自私背囊毒撚
真係估唔撚到
上身本身佔既空間多
下身少
當上身=1
下身=0.5
背囊=1
上身同背囊=1+1=2
但下身同背囊=1+0.5=1.5
諗到諗到邊樣會佔用少啲空間
屌,個地下又污糟,你班仆街又踢踢踢,on9先放低袋
唔逼得咪撘的士囉
樓豬開post前肯定覺得會好多人認同,點撚知...
講真,你話車廂入面有位唔企入去就仆街姐。
要用除背囊去騰個位出嚟,證明架車本身都好逼啦。
寧願肉貼肉屎忽撞棍都要夾硬逼上車,你唔好受時我唔好受。本身搭車不嬲都先到先得,似你貪方便,你自撚私多啲喎
你指個上身係下身1.5倍嘅嚟睇吓

又要批晒周圍乘客踭先除到袋
到站又批多次加阻撚住上落車
又易kick親人
建議樓主自貼等大家認住踢鳩走你個阻住地球轉嘅背囊
食屎啦背囊友 由其個d背囊爆晒個d呀 轉個身都打死人 重衰個大陸人 你同孭個喼上身撞我有咩分别呀
痴線,一人行一步真係咁難咩
叫你放低個袋唔好撞到人啫
好似攞你命咁
如果你係車外面排咗六班車嗰個又點睇呀
自私精就自私精啦仲聲大大
為咗俾你格硬迫入黎而要我放低個袋係個污糟地下再俾你地踢黎踢去?不了
打鳩我啊
一人行一步?你行咗邊步啊睇過?
格硬迫入黎嗰一步?
死唔蝕底迫上車嗰一步?
依加單方面要人就你方便你仲好意思講一人行一步
我未比人推走過
因為太逼我唔會格硬上
最多等下一班
其實真
遇過好多人喺門口位孭住背囊閂唔到門
除低就閂到
放低都可以攞住用腳頂
大家都可以唔使企咁耐車站咁焗
食屎啦含家剷 我就係係企係中間比幾個背囊圍住打個d撚樣呀 屌你啦 我日日六點幾係中環上車 逼你老味咩。 我自己幾千蚊個公事包我都放地下啦 咪就係你依d自私鬼本質根本同支那人冇分別
正常應該唔好搭車
樓主好撚on9
我同意係有位多左出黎嘅
但實際要做其實有啲難

當你一開始要入架都算逼嘅車廂入面
咁你要上車前除低, 之後拎住上車
問題就係通常入到車廂你都逼到烏低身擺低個袋都唔得
變相你要全程單手拎住個袋
(我相信大部份人都會起碼留一隻手搵野扶)

當你本身已經喺架幾逼嘅車廂入面想除低個袋
我諗大家都知更加無可能, 因為根本郁唔到
要除低個袋一定整到人, 到時又會俾人屌 "咁逼就咪撚郁身郁勢啦屌你老母"
結論係人嘅問題遠大過袋嘅問題

唔計垃圾地鐵成日壞嘅話
其實應該算係全球數一數二快架啦
硬係有人鐘意死迫入去
頂到度門又開又關得黎
本身第二架車都到咗嚕
但又咁講, 某啲情況係一定要逼
例如金鐘轉車
駁唔到
多人既時候 個袋上車放抵真係咁難
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞