屌你老母 上車除底個背囊係咪真係咁難

387 回覆
249 Like 1864 Dislike
其實都係放一放低姐,唔好咁啦大哥
樓主,我撐你架,之前我都睇過有條YouTube 片講過呢個問題。不過最尾又係比人屌返轉頭。
我明呀樓主 響外國 繁忙時間搭地鐵 每個人都會放背囊喺地方 個個都自動自覺 背囊有電腦都喺咁話 事實上真係慳到好多空間出嚟

利申 響外國返咗一年工 日撚日搭地鐵都迫到 日撚日都用腳夾住個背囊
其實都係等多班車姐
等下班啦 屌你老母
個人修養不同,無謂再討論落去,完!
揹背囊無問題
係d on9成日唔留意後面有人
一郁個袋就撞到人
至少你望下側邊後面係咪有人先向後啦
一個袋撞落黎
佢自己仲要無感覺
我真係屌你老母
尤其返工嗰種背囊又大舊又硬
其實個樣咁撚毒,龜背咁樣
你要人除袋就你就係有個人修養
我要你等多班車就我就係冇個人修養
自欺欺人
放咗落地會多位咗
樓主可以攞個諾貝爾獎
痴撚線 咁撚多人屌樓主
話除袋會整到人,咁你上車前除袋,落左車先揹返個背囊咪唔會阻到人
話會kick到人,你個背囊放喺你兩隻腳中間點撚樣kick呀,驚污遭咪放喺腳上面夾住
話叫人等下班車先上果啲,其實啲背囊撚影響既遠大於上唔上到車啦 啲撚屌明明架車咁撚多人係撚都要郁黎郁去
大佬呀你無揹袋喺度郁我都唔撚理你,揹住個背囊喺度頂撚住曬
試過繁忙時間搭紅色線去金鐘,條撚屌揹住個鬼火咁大既背囊郁身郁勢,車廂人又多我又走唔開 焗住俾佢背囊fit面
利申:平時人少背囊照揹後面,人多果時我連側揹手袋都會放地下
我返工搭地鐵多數都拎背囊
亦都會除底用手抽住
因為至少可以令架車企多半個至一個人
係逼d
但係有機會有人趕時間
咁上多一個得一個
同埋令背包入面既野冇咁易壓到
真係逼過金鐘就知滿左就咪撚再逼入嚟
彈五六次門先開到車
咪同等下一班一樣咁耐時間
班撚樣成日都想人地就晒佢咁
人地唔就佢就冇道德
其實樓主冇講錯...有時地盤佬啲背囊真係又大又硬
有人出入個陣成個撞埋嚟都幾痛

而玩手機既,多人上落車時,正正常常都會縮埋,廢事比人撞到飛出街。但背囊縮唔埋
即刻駁咀
有冇人可以畫張圖示範一下, 放低同揹住佔用嘅空間有咩分別?
計我話 港鐵應該要有托運服務tim啊傻鳩
留意到成班廢柴唔夠人抝
要喺第10幾頁R正皮
你哋啲歪理喺頭幾頁俾人負皮晒啦
講真除咗門邊玻璃位之外
放低個背囊仲阻人
1.) 少咗位企、高瘦嘅一定企唔穩
2.) 成車都逼滿,你除嗰吓知唔知批咗幾多人踭?
3.) 落車再咩返,阻撚阻晒要落車嘅人
總結就係,除非你玩野咩行山背囊,如果唔係就採你都on9 等下班啦屌你老母
放低咗可以憑空製造空間
全香港放低晒背囊可以解決埋土地問題添
最大分別係
唔除, 就係你用個袋撞佢
除, 就係佢用腳踢你個袋
孭背囊唔緊要 最緊要有自覺會唔會阻到人行
好似巴士前面個位 兩個背囊友一個企左一個企右已經霸咗成條路
明明入面仲有好多空間

仲有唔撚知點解九成香港人係啞㗎喎
其實大大聲講句唔該借借係正常嘅都會讓
總係有班人唔敢出聲逼撚哂喺車頭前面
d友好鍾意揹
屌你話你番學
你番工咩乜撚袋
好多人其實入面冇野得把遮
同冬天著件打杖鬼死咁厚外套一撚樣
又大件又阻住哂
除低背囊代表果個人為人設想
但唔除亦都冇錯,屌乜撚?
喂大佬,背囊個設計就係用黎比人揹
我下下要除低拎喺手做咩要買背囊?放地下咁撚污糟更加不了
逼你咪唔好入黎囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞