屌你老母 上車除底個背囊係咪真係咁難

387 回覆
249 Like 1864 Dislike
其實好多地方啲人一上車就會放底背囊 不過香港個個當背囊啊袋啊係寶 又唔撚企入去
如果企入少少 背囊都唔洗除底都載多好多人
上車,除背囊,放係雙腳中間
咁咪唔會kick到人

主要係因爲咁做大家會鬆動啲,大家返工放工逼車都辛苦,鬆動啲大家開心啲唔好咩?

返正你又唔會奶個背囊底
如果個背囊係空既,其實掂到你都會直接壓扁都唔會阻到你架喎。如果想完全冇身體接觸,就唔好搭地鐵
第一架車加減速轉彎會企唔穩
第二放地下污糟,用腳憑空夾住又攰
第三下個站有人入黎你要讓位俾人入都係要郁
除非你搭地鐵係好似俄羅斯方塊咁會完全貼實人哋,人哋落你又係要郁又搞到個袋

咁睇落唔似係大家都開心
迫車要企咁辛苦
坐地下又可以舒服啲
反正你又唔會奶自己個屎忽
做咩一定要衝入去坐

遇過太多
就算我已經放低咗用手拎
就算明顯已經冇位
都要格硬隊入黎仲要啤番我轉頭
真係屌你老母把心一橫
揹前面頂鳩住你好過
費撚事俾人又批踭又頂撚住個肚
痴撚線,行山個啲背囊咁撚重你都怪人地冇用手拎住?你on9架?
一句到尾,你生存緊既地方叫做香港
我係搭地鐵呀

我照咁做左一年,無咩大問題,唔會好麻煩,自己背脊又輕松左。 係有人岀入要拎一拎,但呢啲嘢,有辣有唔辣,大家整體舒服左,我又有好處,我會照咁做

背囊會定期洗,就算唔洗
污糟其實都冇乜所謂,我又唔會拎黎捽自己個身
除非係有液體,會臭。
我一向唔坐,人高,頂腳好辛苦
冇人坐我都係企
咁你ok唔代表個個都ok
因為你話大家都會開心啲
但其實對其實孭既人黎講未必會開心咗
個背囊細就冇乜所謂 但牛龜咁大隻個d真係好頂住人 有d仲係成程車郁黎郁去
去外國個陣 繁忙時間好多人都會主動除左放地下
但係香港真係冇乜幾可見
人高我地鐵寧願坐
又要避人
又要避吊頸圈
又要避頭頂扶手
仲要頭頂點避都係出風位頭都痛
攰撚過我縮腳
搭巴士我就企
對我而言,可以令大家鬆動啲,上身空間大左,我會有喜樂感。

大家成年人,應該要有同理心,諗下人地,人地開心我自然會開心,代價只係個袋底部污濁左,換到大家舒服啲,我覺得好好。

當然,呢個係我自己嘅做法,唔會逼其他人做。
8點搭荃灣線,你見到有人咩背狼唔屌9佢正契弟
你用你既標準,去批判唔做既人冇同理心
已經係冇同理心既表現
當然如果你既意思唔係話唔做既人冇同理心,咁當我冇講過
你屌人個時記住拍片擺上黎喎
呢個靚抽
吊頸圈呢個真
所以唔會企嗰個位
同埋我返office工,比有需要嘅人坐好啲(eg工程,sales行業嘅巴絲),點計都係佢地攰啲

避人就唔洗點避
巴士同地鐡我都係企
係小巴冇辦法
我都用緊csl
I know that feel bro.
唔贊成放低
但見到d撚樣咩住個行李咁大個背囊
仲成日周身郁
整到人又扮無事
真係唔怪得人成日屌d背囊友
我冇批判人冇同理心
呢個只係我對我自己嘅要求

呢樣嘢一向係嚴己寬人
人地點做我理唔到,但我會咁做
類似係咁嘅意思
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞