北角嚴重交通意外(2)

493 回覆
235 Like 4 Dislike
查清楚先話個司機啦
一味鬧都無補於事
但又有邊個會為咗俾人屌得無咁甘而攞條命去擋
衰啲講句 司機完全冇事而四死或以上,往後日子慘撚過死,
係777
大家有冇睇條片?
條片見到佢開住左個車門果幾秒
架車都未開始溜前
一閂埋門先開始溜
係咪有機會係機件問題?

正常佢知果到係斜路
如果真係冇拉手制
一落車果下已經會溜前
但係點解佢企係到冇事
閂埋門先開始溜?
你人生冇大意過?

個司機一時load唔到 潛意識都用身體硬頂

比你個人渣走撚開左都似
唔擋車比人屌多十錢重。
同埋要睇問題係機件問題定純粹大意,如果唔關架車事,係大意直接令到4死,就點都要預左比人屌啦

揸得車,就無得大意,仲要係斜路
但又有邊個會為咗俾人屌得無咁甘而攞條命去擋
大家有冇睇條片?
條片見到佢開住左個車門果幾秒
架車都未開始溜前
一閂埋門先開始溜
係咪有機會係機件問題?

正常佢知果到係斜路
如果真係冇拉手制
一落車果下已經會溜前
但係點解佢企係到冇事
閂埋門先開始溜?

可能斷威也
其實如果轉緊彎嗰架的士入到彎會唔會頂到架小巴?
正常停車會入P波拉Handbreak,先落車 兩樣有做是但一樣都應該唔會溜前。當然係平路,你懶都可以咩都唔做就咁落車,不過唔係好習慣。

就咁觀察,架車會咁溜法係空波+無handbreak
至於係咪故障我就唔知啦
渣開車既睇片都知

如果以呢條斜路既斜度

入左N波又無拉手掣既一定無可能唔流前

似係機件故障

估計應該係司機一係淨係拉左手掣

一係淨係入左1波或者R波

其中一樣野壞即刻無野拉住架車流落去

司機唔嘗試開門似係一關埋度門就鎖左
的士果個位架小巴已經流左幾秒

頂唔頂得停都成問題

一陣兩架野一齊推埋落去仲死多兩錢重
英雄所見略同

渣開車既

見到呢個斜度都知

唔拉手掣根本唔會落到車

更加唔好講頭10秒架車都係完全唔郁
講咩架的士去擋果d跟本無野搵野黎講
條的士佬唔係人咩
比著你會唔會走去搵自己條命博呀
新牌仔想問多啲:
即係斜路停車,泊好之後,回個呔向住路泊(向左)?
今年新年前就872
感覺係司機拉唔盡手掣,只係拉到啱啱好拉得停就算,點知落地嘭門果下搖一搖,架車有外力令到本來啱啱好拉得實既手掣終於乸唔住最後喺斜路溜住去
咪係

你渣緊車
都唔會知後面架車原來溜前緊
正常人會諗係校巴佬攝位扒頭

連登仔見到的士佬就盲屌
真心講尼句真係冇咩腦,有車橫過呀咁大衝力車都俾佢撞反都似,更可能有更多人傷亡,你講到橫過嘅車上面嘅人啲命唔重要咁
三藩市都係好多斜路 嗰邊好似規定咗泊低既車一定要將個車呔方扭向路邊 如果比差佬見到無扭要寫罰單 政府可以參考一下避免同類型意外
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞