北角嚴重交通意外(2)

493 回覆
235 Like 4 Dislike
有冇渣過車呀,的士司機轉右前見到有架車停係到,有個司機落左車,附近冇人。
咁向右邊轉緊係望右邊轉啦,唔係撞到人又比你地屌唔識渣車
蘋果有報,呢個係菲傭,佢僱主係即時死亡果個呀婆,佢仲喺度影相呀。
toyota coaster手掣係係右邊, 用埋比較低 要小小"烏"低身去拉
好撚岸鳩
問題係冇諗過禁嚴重
算啦大家都係事後孔明
幾好丫,一個post就睇到幾多連登仔車牌都冇就9up
斜路x非法泊車x冇拉手制x軚盤冇拎左xon9 咁用自己身體擋=嚴重人為意外
老闆死了
當時情急 點諗到咁多
冇人有權決定他人生死
撞埋去仲衰
可能人地只係send 去比佢屋企既主人睇婆婆出事
一單悲劇睇得出連仔幾咁垃圾
唔識車嗰啲又要衝出嚟柒 9up
哩個都算 話咩年尾死幾個廢老嗰啲 真係好心你地收埋把賤嘴啦
佢地啲仔女 孫 見到你地啲留言會有咩感受
而家人地得罪你地咩 唔好成日覺得喺網上講野唔負責任啦
社會分化咪你地哩啲人搞出嚟囉
第日你地老豆老母 啊爺啊嬤咁不幸有意外去世 唔好怪人把口咁臭 咁唔理人感受
垃圾
道德上未有結論
法律上結論一定係唔插手 你一插手就要有份負責
報導唔係寫失散,而係去到果條街 大家各自行 可能工人姐姐去買野 婆婆就睇其他野
我都諗起火車難題,唔明啲人屌的士佬做乜
個個都事後孔明,仲有個時校巴司機已經捲咗入車底
1.的士撞唔一定撞得停嫁,可能只係令架車稍為向左或向右沖落去.
2.逼到埋牆唔計的士老自己都有機會整傷其它人,如行人路上面嘅人,鋪入面嘅人.
3.話撞校巴條腰話咁易咩,你依家事後搵晒專家計晒速度角度兩架車重量,都唔一定100%撞到佢條腰埋去牆到,仲要當時根本沒時間反應同計算.
4.意外發生時候周圍嘅人群分佈係點樣得神先會知道,邊有人可以喺即時就可以分析到做到最低傷亡,撞埋舖入邊死嘅人唔一定會比依加少.

不如講啲有意義嘅嘢,如根據今次意外警惕啲未考牌同考咗牌嘅司機防止悲劇再次發生.
1. 停車記得拉實個break
2. 軚盤要扭向路邊
3. 入反方向波箱 如車頭向下入後波
4. 大車要攝磚
5. 定期check 車
利申冇車牌,歡迎各位識揸車嘅巴打絲打分享同詳細講解安全守則.
蘋果段片影住斜路行人路起碼有2-3個人,夾硬迫架小巴埋牆果三個途人一定變醬...
唉 rip
多數都係喇 印印唔會好似賓賓咁仆街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞