北角嚴重交通意外(2)

493 回覆
235 Like 4 Dislike
話自己架車只係刮花係好彩都要屌
痴撚線

用下腦啦,定係你過馬路唔望兩邊就照行
如果的士迫架小巴埋牆,而行人路上面行緊嘅途人走避不及,就被夾死夾傷在牆同小巴之間,到時的士佬就會變成危駕同誤殺
玩開第三身rpg有上帝視角?
的士司機轉完彎被撞個下會知架校巴係溜前緊?
撞完會知係無人駕駛?
仲要識畀油追前攔腰?
真係有bullet time?
唔係講緊4條命唔值錢
件事係不幸
我亦都覺得dc9之後話好彩淨係刮花咗係仆街

但係班連登仔走去屌鳩的士司機 唔撞停架小巴真心on9 wor
的士司機條命唔係命 你會唔會冒俾架小巴撞死撞傷嘅風險去整停架小巴
的士司機都係人 唔係Ironman

如果的士司機真係去整停佢
到時的士司機出事邊個可憐 賠錢醫療邊個負責
萬一迫唔停 或者迫停個時撞到人 的士司機隨時仲要負責任

你拎住四條人命實搶到道德高地㗎
但係唔好唔記得 的士司機都係人啫 唔係超人啊
On9
架的士轉灣果時佢先閂緊車門咋
頭先去完睇下

地下d好多血跡都未洗
你on9?
條路有人行緊你咪撞鳩死人?

連登真係好多小朋友
嘩屌 做咩唔車死呢個廢老
好多小朋友 早d訓 聽日要返學
有可能架車未死火,如果正常應該拉手制死火後落車關車門走人,但佢落左車又唔關門企左响度,睇佢又有d似準備上車開車又未準備好,而後面拍片架車行緊來佢先避開佢所以要關門
唔去做戰地記者浪費曬
個條友連訪問都無睇 唔撚洗理佢
冇錯,佢有盡最後努力救車
叫的士司機去擋未又係人命唔值錢既意思
同你講既背道而馳 的士司機條命唔係命?
的士佬係原罪
所以司機兩邊都唔揀
自己跳返出去頂住
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞