「靜待S855] Oneplus 集中討論區(16)

1001 回覆
23 Like 67 Dislike
所以咪嬲得濟過檔咗大貓
正常都係6月左右出
冇見到新聞有喎🤔
同埋我打機都好lag 順便換部新嘅黎食雞
請問有冇用 OP5 嘅開到 SMT 嘅 VOLTE?
靚!睇黎cmos都用左imx586
前鏡應該係潛望鏡式!😘
4000 電正喎
好有競爭力
OMG 真係伸縮鏡
伸縮鏡係咪好易壞
https://www.techbang.com/posts/61023-oppo-find-x-vivo-nex-retractable-mobile-phone-big-attack-disruptive-smart-phone-design-author-fssmiling

親身玩過op兩個兄弟嘅oppo同vivo升降鏡頭。
Oppo果部大大個頭申出黎,好礙眼,而且佢面積大,入水入塵機會更高!
Vivo果部潛望鏡(應該op7都係呢款)個鏡頭申出黎好細,入塵入水嘅機會都細啲,幾acceptable!
shut up and take my money
用親face unlock又要開一次,影相又要次次開,玩親Snapchat又要開,一日要開幾十次
咁嘅撚野設計都有人撐
個人意見:
Android face unlock就真係算啦,都唔建議用。
毒撚有幾何自拍,有都唔多或者間唔時開下vedio chat咁, 大合照又唔到你op機出場,淨低嘅真係唔算多用到個前鏡吧。
潛望鏡個design ,text report 話可用3萬幾次,頂兩年應該無問題。
要追求full mon, 依家啲推機式,升降台同潛望鏡,只能選一。如果唔係就要學三叔咁打窿。
打窿mon, 撚過後覺得真係好礙眼。
升降鏡真係不了 無野搵野黎搞
多個機械件又易壞D
會唔會有巴打會想放部6T 想收部二手玩下
太好用唔捨得放
升降鏡真係唔敢拎出嚟
升降鏡正wo,起碼唔洗個鏡頭阻住哂。btw 好似6t係mon底解鎖就perfect 。
自拍鏡有幾何有到
啱先跌爆咗少少Mon 近排都成日跌 而家有10分1屏幕touch 唔到 一加5t換玻璃Mon 幾錢?
7仔 Rumored mon冇2k有d sad
想問下oneplus駛唔駛刷rom類?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞