「靜待S855] Oneplus 集中討論區(16)

1001 回覆
23 Like 67 Dislike
Sorry 留意呢個方法係暫時我搵到改到最多 Emoji 嘅方法
App 冇自己 Emoji 嗰啲都會轉曬 iOS 果個樣
但有嗰啲就冇辦法啦,好似係……
利申其實唔鍾意 WhatsApp 嗰啲 Emoji
呢個方法要root?
要,Unlock Bootloader 之後再裝 Magisk
其實oneplus an機黎講真係唔錯
但部機真係有d大
whatsapp要靠xposed搞
我都覺 但佢地唔似會再出細機
Ching 有冇咩招數可以講嚟聽下 感謝
可以用WA tweaker呢個module做到
onplus5, 更新左上9.0
反應慢左,影相質素差左
啱啱downgrade返oxygenos 5.1.7

未更新既千祈唔好更新住
用緊essential phone, 係phonearena compare一下 都大左唔少
想問6t 鏡頭嗰度好多塵點搞
用6仔嘅你哋 日頭出街開到幾光
我要開到最大
最大
屌佢老味劉作虎又話855首批
人地月尾出啦
仲未有消息
same, 呢幾日無啦啦倒水
我重開機就好啲
你個Google play services有問題喎
為了追求全面屏,各大手機廠都改用滑蓋、屏幕開孔、雙屏及升降自拍鏡頭等設計,而一向參考 OPPO 及 vivo 設計的 One Plus,來緊的 One Plus 7 又會採用哪一款設計?

近日有爆料人於 Twitter 出了疑似 OnePlus 7 的諜照,在圖內分別有兩款手機,一款採用水滴屏幕設計,另一款就採用全屏設計。而於圖中發現後者在,手機套的上方預留了自拍鏡頭的位置,相信是採用滑蓋的設計。

據了解,OnePlus 7 除了改用滑蓋設計外,於規格上將會配備 Snapdragon 855 處理器內建10GB RAM + 最高256GB ROM。

推機.......
屌,點解唔整上升cam
6T算
師兄自己點轉rom
最撚衰係上升cam個設計
其實追呢啲full mon機又推機又升降台又盛,搞到仲部機無咁好防水又易入塵,個正面樣又千篇一律,咁都叫好咩!真係睇唔透。
7咁嘅樣一定唔考慮...如果換都係睇7t或者8個樣先再算。反正依家部5t 仲身體健康,龍馬精神,鞭鞭有力
就咁扔個ota壓縮包本地升級
去XDA搵返mclaren版個OOS
oos果part難唔難搞阿師兄
想買特別版 行冇貨 唔係尻沖左
其實g6咁嘅screen body ratio我已經好滿意,又靚,根本冇需要為左full mon搞到咁走火入魔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞