想離開香港?一圖睇晒投資移民門檻

424 回覆
433 Like 18 Dislike
傻既先投資移民

做野/結婚移民啦仆街
之前唔係先有個Post 話喺香港頭五間U讀完Master就可以技術移民荷蘭咩
On9 㗎你?150件係簽嚟植民攞福利插公屋,移民出去俾錢投資人地國家創造就業,吊你老母
咪講咗50萬要係失業率高企地區囉,即係多黑人既鄉下地方呀,城市要100萬,未計你要5年內請10個人既人工同埋做齊晒移民局都未必批永久綠卡
限EU-27/EFTA
追下post 佢係講緊可以申請既最平價錢,50萬要係鄉下黑人地方做5年生意創造10職位,就算做齊都要移民局批比唔比永久綠卡
比我就去智利
香港千幾萬買層樓就冇咗啦
大把大陸人平平地移民去啲已加入歐盟嘅前蘇聯成員國好似捷克,保加利亞,匈牙利搏拎歐盟身份,竟然有人笑希臘,意大利憑咩學人收咁貴,人地值錢嘅就係歐盟成員國呢個身份
讀完top 100 master後有一年時間搵工。邊個話排名無用。
其實唔駛咁貴
只係2950萬唔駛其他條件 (唔駛識英文同冇年齡限制)
有錢就得
正常1500萬左右都夠
連登仔不是個個$100K?

事實 個個搵萬幾一個月 唉
去日本 如非退休 慘過做狗
返工 小朋友返學
香港2015巳經停左投資移民
自己鐘意既工
人唔笑 狗都笑啦
屌中港婚姻 廢老廢中真係唔死都無用
之前 新聞 訪問有好濃口音既新香港人
話會生三個小朋友先夠
我屌 差DNA就唔好生啦屌
500萬yen唔似其他國家投資債券就得
通常要買樓放租
買得起樓果d都走得,仲駛撚晌臭港買樓瘟港女,夠出去搵鬼妹了
日本樓 北海道可以考慮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞