想離開香港?一圖睇晒投資移民門檻

424 回覆
433 Like 18 Dislike
厄瓜多爾 可以組團 移民
同eu有簽協議
意文已經係最易學
ireland malta咪英語國家
呢個40萬
點都平過投資移民

有好多盲毛都好無知
50萬理論上係得囉,但係實際上唔太可能,要你去啲9點就訓既然後冇乜娛樂既地方開公司,失業率高即係治安唔好啦,生意又點好,基本上舊錢係收唔返。造假就免啦,宜家Trump睇得好嚴仲想Cut咗個50萬,其實唔知Cut咗未咋,就黎連鄉下地方都要100萬
係比一年visa你黎搵工
搵到工做夠五年就有得入籍
有聽過呢啲例子 有大陸人係Vegas開酒店定賭場,本身好似唔批綠卡比佢,但係佢間嘢又養到幾多人,個政府又唔想冇咗咁多職位,但係我唔知最後有冇比到佢。其實你盤生意有啲影響力可能會大啲機會攞到
你講緊係港澳地區出世過去打兩年Subway工全家攞綠卡果個?我好似Get錯嘢咁
瑞士啲德文連德國佬都聽唔明
係呢個 EB-3
Sor 前面啲我覆錯咗你 我記錯個名,呢條隊係唔同既,不過年半就得我有啲懷疑,因為我個Fd阿媽都有申請,宜家好似就兩年佢都未開始
原來係咁,唔該師兄
咁正常想去好啲既城市應該要大約幾多錢到?
我上網睇舊po都係話睇你好唔好彩 有快有慢
其實佢得兩個plan,50萬同100萬,城市其實一定係100萬起,仲有5年後政府會再review一次你個申請,唔係有錢燒就得,要你真係識做生意解決到個失業問題。近年經濟好咗,Trump好似話要cut投資移民定係提高個投資額添,遲下可能仲難
所以想移民美國,一係靠結婚,或者有親戚擔保,又或者有人用h1b請你做工,唔係都唔好諗咁多,除非你幾千萬身家啦。
啱呀 所以啲agent話年半係有,唔知係咪你姐
投資50萬美元雞碎咁多有乜影響力?
Ok唔緊要,比其他想有未來嘅巴絲去
事實結婚係最好 其他路都幾難下,親戚關係果條line一早cut咗,得屋企人可以申請,H1B同六合彩一樣。以前仲有親戚擔保我阿姨申請我全家,我等咗11-12年都未排到
Vegas至少100萬啦 50萬係窮地方都可能好大影響力既
係咪即係Detroit嗰啲三教九流嘅地方,分分鐘出街會畀人射死嘅窮鄉僻壤?咁我就唔會去!
想要eea去保加利亞/克羅地亞有冇得諗
反而想知邊度有得check自己果行有冇得技術移民
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞