想離開香港?一圖睇晒投資移民門檻

424 回覆
433 Like 18 Dislike
馬拉有個第二家園計劃 三十萬
十年簽証 轉唔到永居
marketing manager係Short-term Skilled Occupation List度
姐係只係申請到州擔保pr
要係擔保你個州住2年 好似係
馬拉都開始排華 買樓 升學都有人種差別待遇
剩係夠錢去台灣同厄瓜多爾....
不過台灣貼錢比我都唔去
Oic
How about New Zealand?
馬拉一直都排華,不過通常移民既人好似會聚集左係某一區,果區就大部分都係外國人,好似華人街,咁就會少d矛盾同衝突,當然啦 如果有三兩千萬留係香港日子都唔會話過得好差,你去到人地地頭,人生路不熟,淨係醫療都已經係一個難題,以前d人日子過唔落去先屈蛇過去姐,依家香港地基本上生活質素都唔係話太差,又餓唔死人,諗唔明做咩要走去人地國家生活
乜撚野呀你閱讀障礙呀? 我一路講緊得一二千萬諗住係香港做到大爺係太天真你就自己係咁講得二千萬拎曬黎移民就冇錢洗
商科關事既應該得採購經理
長知識了
你所講認為香港買層樓都千零萬果個comment其實唔係我覆你既 不如你解釋左得一零二千萬係香港點做到大爺先
呢個世界生活唔係淨得兩極"差或者大爺"兩種黎形容既 我之前都講左以千零二千萬身家係香港生活其實只係夠著好少少食好少少 係我眼中要用到大爺黎形容起碼要有私人遊艇 出入有司機什至保標跟班先 如非特殊情況一定唔會用公共交通工具
中間至中上 第一個comment我已經講左冇過億身家唔好諗住做到大爺 除非你認為有車有樓食好少少著好少少就算係大爺啦
希臘都差唔多
有兩千萬嘅就唔去美國啦
係香港買一層一千萬嘅樓自住
再買多間500萬左右嘅攞嚟租比人
淨返500萬當備用資金/有料到嘅自己搞下生意仔
唔搞嘅就打份風流工/返下part time
幾爽
唔好同佢拗喇 你睇下早幾個comment我已經同佢拗左陣 根本佢眼光淺窄到痴線
千幾萬可動用流動資產就話好用je
壓哂係住果度點改善生活質素
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞