想離開香港?一圖睇晒投資移民門檻

424 回覆
433 Like 18 Dislike
所以先日日係度嘈
技術移民啦屌
啱呀巴打

機會係留俾有準備嘅人
真係天真 諗住得千幾二千萬已經可以係香港做到大爺 千幾二千萬身家我老竇一定有 咪又係一家四口係過緊普通人生活 屋企唔算細既4房過千呎 但同外國樓都冇得比啦 人地幾百萬已經幾千呎 係香港用d錢頂多係買到多少少名牌食好少少囉 係香港冇億億聲身家你都唔洗諗做大爺啦
相反你係外國有呢副身家假設你去全球第二貴樓既悉尼用一千萬買間house都有泳池了 就算出街做唔到大爺係屋企都做到
係 佢地d 窮人思想係咁。 九千萬身家我都有,都係過住d 普通生活 日日坐MTR 返工 日日做十個鍾
會咁樣做就唔係香港政府啦
巴打我幫你含
連仔入月80k咁勁。草60k x 12 x 5年都360個
乜移民美國相對平過咁多地方,點解好似好少見香港後生嘅新移民? 我覺得加州生活己經好正
咩國家?
有d好鬆,係技術型工種就合基本資格,有d就有個特定list,同國唔同省又可能有唔同玩法
EEA得Iceland, Norway, Lichtenstein
所以我唔明點解連登仔成日笑澳門人
其實99年前都係得3分之1人有葡籍,而家20年後KEEP 住續期的唔知有無一半,好多人寧願用廁所板,因為嫌續葡國護照麻煩。
就咁上網申請?
洗唔洗其他附加條件
係喺指本身有依個國籍?
咁冇啦
媽劇停狗有邊個國家受
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞