想離開香港?一圖睇晒投資移民門檻

424 回覆
433 Like 18 Dislike
唔好唔記得要係失業率高企既地方喎...基本上係冇可能回本
逃跑雖可恥
但十分有用
唔好太天真啦
美帝係咪試下EB-3仲好
其實唔洗一次過請10個人既,有聽過人講可以分階段請,唔知係咪出蠱惑啦,佢可以做到紀錄係創造咗10個職位,不過個風險係就算你做齊佢所有嘢最後都未必批張終身綠卡比你
冇保證一定成功,可以洗完錢之後唔批同埋排期時間都幾長下
我記得香港係快少少
同支那條隊唔同
紐西蘭好似都唔錯
睇邊到、讀咩科啦

墨爾本、悉尼呢啲好難移
台灣150萬就得
美國平過澳洲咁多
冇分別 同一條隊 at least 3年
南澳最易
係果邊讀大學
gpa6.0就得
我上網睇 agent話最快年半
最快果個唔會係你啦 宜家政府收緊咗添啦,之前仲多咗人申請,條隊長咗點會快咗姐
好想去意大利
6.0😳
人地行7分制 7分滿分
如果你唔夠6分就要讀多個master
如果degree唔係南澳讀就要讀research master or phd先得
講緊呢個high performance人才stream
只要符合就直接派pr比你但你要係南澳住2年
我問清楚先
讀書就全國都易,因為cec,crs grid俾多咗好多分留過學嘅。MB 係個job in demand list夠長啫

就咁apply pr又唔使有工sponsor嘅依家應該得返sask express entry同quebec投資移民
夠去台灣 睇黎香港陸沉都唔洗驚
我記得Manitoba係只要你黎讀stem科目既master grad左返半年工就有楓葉卡
如果讀書期間有返半年intern就直接派楓葉卡比你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞