想離開香港?一圖睇晒投資移民門檻

424 回覆
433 Like 18 Dislike
相反 澳洲好鼓勵技術移民,錢佢地大把,澳洲係已發展國家中唯一一個無經歷過recession 既國家。但係咁大既地得二三千萬人口,係嚴重欠缺勞動人口。
叫我?
留條後路都好,留得青山在,哪怕冇柴燒
但佢地都係歐盟成員,唔係可以攞到eu passport咩?
學好d 英文先啦連登仔
俾你有錢移到去英語國家又唔識英文,唔通屈係唐人街成世咩
美國係不嬲麻煩d,加拿大澳洲有degree做過技術型工已經可以試下計分。我都聽過護士缺人,有stream專門俾醫療專業移民

之前有巴打計過加拿大分。有master加1年工作經驗,ielts唔使爆分都夠直接入federal program。個難度係有d人揸住濕9 master去到搵唔倒食啫

澳洲等個邊d專家講
見過有啲失敗例子,項目負責人拎哂啲錢走佬,一係穿櫃桶底拎去投資輸哂啲錢,要打官司打幾年都拎唔番啲錢。

景鴻有sell依個plan,講到好把炮,經佢地手下搞,無人失敗過,手續費收接近10萬HKD
美國移民就排到,諗緊去唔去
要坐5年 雖然知有多個身份好著數但都好多野驚
美籍返香港會好煩,好多野要你declare返美籍,美國又可以繼續抽你稅
可能錢多唔care呢,香港有錢人好多
錢越多越唔想比稅,唔係要瑞士銀行戶口同巴拿馬文件做乜
話你目光短淺唔係話你唔肯移民而係話你以為有一兩千萬係香港可以做大爺呀傻仔
買兩層樓一層自住一層放租打風流工係香港只可以叫做過得舒服 同做大爺相差n個level啦
又係度講香港得幾多幾多千萬富豪做乜撚? 你覺得呢6.8萬人係香港全部過住大爺咁既生活?
配偶移民,識多D外國人好過群香港班ching chong
唔好on9,今時今日有internet上網英文都學到外國人都識到,話融入唔到既係你D華人賤種old seafood昨
要走既人攔唔住,人各有志,其實仲好啦,少個人買樓你又多個機會,少個人留港生仔又多張床位,急診又好養和又好又少個人排隊,佢開心時你又開心,一石二鳥。阻人移民猶如殺人父母
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞