[盡量live] 14日關西東海坐到上北海道 坐到patpat痛鐵道遊

660 回覆
23 Like 33 Dislike
Day 12 青森

終於到青森站
半年前黎過 係好熟悉嘅感覺

日頭都已經夠靜 呢個鐘數係人影都無

第二個原因住青森係 想將札幌落東京個程車斬開佢
仲有第三個原因嘅 就係住呢間好平又好抵嘅酒店
上次6月去住過一次 唔encore唔得

前台好貼心 目測呢副係老花眼鏡?

趕得切2400前check in 仲可以用drink bar
當然要番杯我最鍾意嘅melon soda !!!

單人房 仲有大電視 分分鐘仲大過屋企個部
望落幾新淨 不過其實呢間野係有D舊 睇下D角位就會見到
連早餐 5000yen唔駛
上次2個人住仲平

落街行左一個圈
見到有自動販賣機有呢罐可樂咖啡賣
好新奇就買左幾罐

其實已經好攰 但係係札幌臨走前買左D野
執執下gip就執到2點。。。
睇樓主post啲相回憶返自己早排12月中北海道之旅 仲記得係札幌果幾日差多日日都行下聖誕市集感受下聖誕氣氛 雖然得自己一個
仲要咁急落青森
點解咁少人嘅
我行左2次都好似一田大減價咁多人
入口位少啲人掛 入邊都係好熱鬧
樓主爭兩日咋
會唔會寫埋佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞