[Uaena] IU 討論區 (25) - 十週年演唱香港站會熱烈進行中!

1001 回覆
13 Like 0 Dislike
暫時淨係專注體驗緊娘娘
感覺上娘娘拎晒真心出黎對飯所以飯都會真心對返佢
脫不了飯

IU係我聽kpop既初心…
因為佢我走去學韓文…
因為佢我第一次一條友去衝韓場…
因為佢我去咗個8K簽名會…
因為佢我曾經搞過一個做得唔好既飯站…
IU 係俾咗好多好多既回憶俾我…
所以從來無脫過飯
係有陣時佢潛水既時候留意少咗ddddd 啫…
講真,市儈計hardcore「物值」,即係「有無新嘢」、「邊個係嘉賓」、「唱咗咩廣東歌」呢啲,應該會覺得舊年港場盞過今年;但今年,rundown調動過同埋某幾嘢現場反應,又係舊年比唔上。單係整喊佢呢味,已經係去韓場都見唔到,好奇妙。

睇佢con睇到今年係第四年,第六次,總之就每次都總有啲新鮮感/新鮮事;即使每一次相比之下,好似十隻手指有長短咁,但都一定會令人期待下一次。淨係呢樣,都已經真係好難得 (至少KPop界係咁)...
想問U巴今年有咩位震撼到你

palette…
見個mon播返佢以前d片…
我第一首聽既韓文歌係good day
然後就中左毒
的確真係完全冇諗過會係港場整得喊佢
見到佢眼濕濕果下我都少少激動
黃牛站今次威返次
我都係呀
iu 真係好正 encore 完又出黎
仲比我聽到最想聽既rain drop
Rain drop 其實enencore 我想嗌12月24
不過我block C
我同IU回到首爾了
黃牛站今次威返次

講真嗰句,佢地真係有心做好今次應援,係抵讚既!

我唔認同既係…
咁多年以黎某d事上處理得十分之非常有問題啫…
我最尾第5行
Block D 成班都係大陸人黎
完場之後唔知有enencore 走哂出去又返黎
睇住娘娘部機落地安心訓教
希望大家都可以係夢入面loop番岩先既場景
未夠喉想去台北場 韓場係咪一定首選 驚驚地 唔識韓文同單拖去
未夠喉想去台北場 韓場係咪一定首選 驚驚地 唔識韓文同單拖去

有乜好驚…
當你好想去做一樣嘢既時候,就唔會驚得咁多
Sorta,唔識語言咁去,去韓國應該重易應付過日本。
韓場聽唔明娘娘講野
睇黎大家都訓唔著
黃牛站今次威返次

對於自己鍾意嘅人嘅眼淚
真係完全零抵抗力
佢眼濕濕嗰下我自己都好想喊
知唔知老婆幾點機

成晚無訓睇老婆仔youtube

好空虛
有位同佢一架機既巴打話啱啱機已落啦
睇Weibo 坐車走左了
今次可以同人講 同IU坐同一班機 不過唔同class
話說係機場返工 佢落機個日 係唔知既情況下係我身邊出現 開心到癲左
訓醒更加失落
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞