[Uaena] IU 討論區 (25) - 十週年演唱香港站會熱烈進行中!

1001 回覆
13 Like 0 Dislike
係,等下年再睇iu成為我努力生存下去的動力
娘娘話係佢再來前要健康快樂
有冇巴係瘋狂影nanbee
想睇 笑得好甜
雖然無娘娘咁正
訓醒有感打左長文,唔好介意

由初出道喜歡佢,個時開始有唔同韓星黎香港開演唱會。好期待好希望佢黎!
終於終於等到佢黎第一次FM,老實講係好失望,失望的係玩d on9遊戲,問d on9 問題!我當時真係只係好想聽佢唱歌!想大聲爲佢應援!
第二日好認真打左一段野比主辦,表達希望再有機會的係一個演唱會。

結果到第二次,都係FM...真係好鐘意聽佢唱歌,無計照去!都係玩遊戲,唱幾首歌!不過佢今次準備左首囍帖街,宜家呢刻我都記得個下現場的震撼!佢的用心係100%溶化左我!亦都奠定左我佢嚟香港開show我一定會支持。

到第三次會展,終於係一個演唱會,好期待,好興奮!亦都無令我失望(唔計陳奐仁)!終於可以聽到一個完整的演唱會歌單!一首又一首好想聽的歌終於聽到佢的live!好記得完左場開曬燈,大家跟住音樂一齊唱,佢再出返黎,坐係場邊到唱!好感動!
會展呢次亦係我自己最喜歡的一次。

第四次,未入場之前的確係有d期待,佢會準備d咩驚喜!但佢真係唔會比你估到!一首廣東話的夜信,當時震撼到宜家都無法忘記!真心問有幾多韓星係會咁用心?(唔係要引起罵戰) 佢每次都講我地比到驚喜佢!其實佢比的驚喜犀利一萬倍!

今年,十年,最令我感受的係應援的聲音大左好多!整齊左好多!我相信佢都感受到同記得!當年會展個次,佢有d驚,問大家點解咁靜
D人話今年普通左,無驚喜。係因為大家都比佢寵慣左,期待佢有好震撼的準備!但我睇左咁多年可以講今年整體氣氛同佢的表現係最給力!
今年佢講多左好多野,睇得出佢好真心想同大家交流。另外首站的event今次真係應記一功。見到佢喊,我都想喊

以上係我多年黎的感受。
無睇過韓場,無得比較。但我的感受係佢每次黎都會出準200分的力表演,唔會揸流攤!寵粉絲到一過有點離譜的地步。住後的十年希望佢可以繼續唱,唔好咁快搵夠,退休
補充多一句
每睇一次佢的演出,就會更愛佢
“心心”
一起身就想時光倒流
有演唱會後遺症
會展果場真係正
出返黎清唱shower
今次無
趕飛機冇計啦....
每睇一次佢的演出,就會更愛佢 “心心”

句心心有聲 好想快啲到下次con
"飲啖水先"
有次用低音講, 好似香港人, 好有親切感
係囉 究竟有啲咩令娘娘咁趕住返去
琴晚仲見到iuteam食宵夜未走
我記得有次漏口,D水噴埋出黎
巴打more
如果唔係趕機,我絕對覺得佢係會唱多幾首
難b真係好正 好彩結咗婚都仲幫娘娘做dancer

btw more
Video話婚禮俾娘娘搶晒鏡好搞笑
冇所謂啦 今年個歌list質素好高 其實都抵返晒
有啲想24號去埋台場
雖然咁問唔係太好,有冇人知samkim自己唱個首咩名
我左右兩邊都係毒撚
自己都唔好意思嗌
好對唔住娘娘

但係聽到嘮叨真係即刻嗌出聲
最鍾意就係呢首歌

但係佢係合唱歌
一直都以為冇機會聽live

睇咗五次香港場
第一次唱嘮叨
真係好感動
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞