【10月新番】JoJo的奇妙冒險 黃金之風(2)

1001 回覆
23 Like 5 Dislike
繼續推
護送條女咪係主線
第二定第三集一早講左要打低老闆認真睇下
咪就係因為老闆好神秘從來冇人知佢嘅真實身份所以Gio先要靠護送佢個女去揾機會接近老闆然後打低佢
咁送個女去比老闆,可能交收嘅時候有啲途徑可以接觸到呢
又或者幫老闆做野佢睇得起你升你職,咁咪又有更大機會接觸到老闆
又或者,有啲替身嘅能力可以透過個女揾到老闆
大把可能性嘅唔一定要個女自己講
睇住你要唔劇透咁解釋 好搞笑
嗰陣睇就係好後悔自己睇太多劇透搞到好多劇情都冇晒第一次睇嘅震撼感
呢季我又唔覺有咁差,節奏上我覺得第三季更加唔知做乜

雖然最後嗰幾集應該會有好多人覺得係bullshit
我反而麻麻哋第三部情節 成個目標就係去埃及打死Dio 完
中間果啲有時都幾悶下
第五部就兩條線走
布布一隊人目標保護Boss個女 中間好多場打鬥都極精彩
Giorno同布布自己又有另一個目標
唔係季季鍾意都正常既 佢季季都會有唔同風格
上季著重寫小鎮 每個替身試者相遇既趣事
今季就一路殺過去 我自己就覺得都幾刺激
我又反而唔係咁睇
我覺得jojo好睇在於每部之間冇咩大嘅關係有自己嘅故事
而且第4部都係同之前嗰啲冇咩關係啫
應該係boss戰bullshit
不過做到日前談就會
呢樣真
而且中間又一大堆替身使者唔知幾時先到終點咁
不過可能啱啱轉型想畫多啲展示比讀者
好鍾意波恩哥果幾集
個主角
叫路人主角真係冇錯
等左10幾集終於有得睇主角打
話說黃金力c點解可以打到啲車飛起
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞