【10月新番】JoJo的奇妙冒險 黃金之風(2)

1001 回覆
23 Like 5 Dislike
佢係驚大哥死左能力消失姐
消失左佢一定冇勝算
停低火車都係冇辦法嘅事
只可以講布姐切心切得靚
納蘭卓一抽二叫有得笑下
EVERY TIME I CLOSE MY EYES
米4達,特莉修
第1部,第3部,第7部開始睇都ok
對我黎講
sbr同之前6部冇關係 要當係獨立故仔咁睇
between 睇jojo就一定要由第一部開始啦 唔係點樣知道joestar同dio嘅關係
介紹人第3部開始睇係咩事
因為第三部開始有替身而且最經典同第一部有d悶,有唔少人只睇第一部初頭就棄,所以咪有人會介紹人睇時話睇3先,1同2當前傳

但最好都係由一開始,反正1,2都唔長,基本上由2中間己經好撚好睇,智慧戰做得超好
其實我覺得1部動畫化已經好過漫畫好多 加埋子安武人傾情演出
佢好聰明咁將擺明唔受歡迎的野縮短,如細個的野縮晒一集內,同埋加多左戰鬥畫面如齊具林打雙騎士個陣,所以制作組明顯fans黎,應該俾宜家的荒木更熟jojo
你見啲op既彩蛋同動畫原創就知制作組係粉絲團
所以jojo動畫係好幸運,除左少量集數作畫失準之外真係冇得挑剔
其他製作組一定畫唔出第四部OP倒放
因為第三部開始有替身而且最經典同第一部有d悶,有唔少人只睇第一部初頭就棄,所以咪有人會介紹人睇時話睇3先,1同2當前傳

但最好都係由一開始,反正1,2都唔長,基本上由2中間己經好撚好睇,智慧戰做得超好
其實我覺得1部動畫化已經好過漫畫好多 加埋子安武人傾情演出
佢好聰明咁將擺明唔受歡迎的野縮短,如細個的野縮晒一集內,同埋加多左戰鬥畫面如齊具林打雙騎士個陣,所以制作組明顯fans黎,應該俾宜家的荒木更熟jojo
你見啲op既彩蛋同動畫原創就知制作組係粉絲團
所以jojo動畫係好幸運,除左少量集數作畫失準之外真係冇得挑剔

依d擺明錢問題,事實上宜家d動畫大部分都會
觀眾喺OP已經中咗替身攻擊 邊有得輸
唔知第五部會點玩呢
一開始覺得首freek'n you難聽,而家過左十幾集之後覺得好正
本身覺得gansta paradise襯啲,而家覺得freekn you正好多,點解會咁架
呢個op version我loop左n次
播25分鐘OP
個op會好似以前啲翻版碟咁跳帶
好鍾意bite the dust版
佩服荒木對外國事物既認識,又能夠融入到自己既作品。覺得第三部其中一個有趣既地方就係唔同地方既景色同風土人情,好似跟住承太郎一行人行過漫長既旅途,到開羅嗰時有種終於到喇既感覺。
第三部係50日環遊世界
仲有個傻仔呢
嘟嘟嘟嘟嘟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞