連登仔口沒遮攔 巴打受刺激跳樓死亡

288 回覆
15 Like 24 Dislike

講事實都唔俾

我夢見自己正在小學校的講堂上預備作文,向老師請教立論的方法。
「難!」老師從眼鏡圈外斜射出眼光來,看著我,說。「我告訴你一件事——
「一家人家生了一個男孩,合家高興透頂了。滿月的時候,抱出來給客人看,——大概自然是想得一點好兆頭。
「一個說:『這孩子將來要發財的。』他於是得到一番感謝。
「一個說:『這孩子將來要做官的。』他於是收回幾句恭維。
「一個說:『這孩子將來是要死的。』他於是得到一頓大家合力的痛打。
「說要死的必然,說富貴的許謊。但說謊的得好報,說必然的遭打。你……」
「我願意既不謊人,也不遭打。那麼,老師,我得怎麼說呢?」
「那麼,你得說:『啊呀!這孩子呵!您瞧!多麼……。啊唷!哈哈!嗬嗬!嗬,嗬嗬嗬嗬!』」

《立論》魯迅

先把其他人打倒再說,說什麼也可以

獨裁者思維

講事實都唔俾

我夢見自己正在小學校的講堂上預備作文,向老師請教立論的方法。
「難!」老師從眼鏡圈外斜射出眼光來,看著我,說。「我告訴你一件事——
「一家人家生了一個男孩,合家高興透頂了。滿月的時候,抱出來給客人看,——大概自然是想得一點好兆頭。
「一個說:『這孩子將來要發財的。』他於是得到一番感謝。
「一個說:『這孩子將來要做官的。』他於是收回幾句恭維。
「一個說:『這孩子將來是要死的。』他於是得到一頓大家合力的痛打。
「說要死的必然,說富貴的許謊。但說謊的得好報,說必然的遭打。你……」
「那麼,你得說:『啊呀!這孩子呵!您瞧!多麼……。啊唷!哈哈!嗬嗬!嗬,嗬嗬嗬嗬!』」

《立論》魯迅

先把其他人打倒再說,說什麼也可以

獨裁者思維

獨裁跟奴才
我永遠選擇前者
你班殺人兇手
到底而家啲細路可以有幾鳩 上啲鳩網可以上到跳樓

唔講死者係味post個位巴打先
人都死左
你用你自己角度用你自己經歷睇佢就緊係覺得佢鳩
你點知人地經歷過乜

香港地可以經歷啲乜呀? sars 咁撚大獲佢個陣咪得個幾個歲 而家上網真係鳩撚到我打字都要打到笑出黎

老屎忽咁捱得真係好撚威威呀屌你老母
最撚憎你呢種人, 廢老踩下d後生抬高自己威d架咩
( Show Blocked User - 親親那蓮蓬 )
留名
Lm
事主rgp
Lm
事主rip
算撚數啦
你又知真係佢
正反面都聽過佢要死佢既事
講到連登仔罪大惡極咁
唔通點呀
笑笑口同佢講你做咩咁唔開心呀
馬後炮個d可唔可以死撚開一二邊
不如你地教下大家應該點留言
先唔會刺激到人自殺
On9, 攪到佢唔開心果d唔怪,怪連仔😒
你地唔好怪個橦樓起得太高,起一層咪冇事囉

呢樣真
[quote]黃大仙翠竹花園一單位,傍晚6時許,一名19歲姓林青年從第7座一單位高處墮下,倒臥天井位置,救護員到場證實男子當場死亡,警方到場後用綠帆布蓋住遺體,其後上樓搜查,最後成功聯絡其家人,確認他在中層單位一個廁所窗口一躍而下。警方在現場未撿獲遺書,但相信事件無可疑,遺體抬走交法醫確認死因。

據了解,姓林青年今日將自己鎖在睡房內,其後突然走入廁所,家人未幾聽到樓下傳來一聲巨響,方知林跳樓身亡。消息稱,林性格內向,中學畢業後一直待業至今,生前曽於網上透露不開心,警方不排除他一時看不開自尋短見。

http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/breaking/20170122/56208930

https://hk.news.yahoo.com/%E5%A5%B3%E7%87%92%E7%82%AD-%E7%94%B7%E5%A2%AE%E6%A8%93-%E5%80%8B%E5%8D%8A%E9%90%98%E5%85%A990%E5%BE%8C%E8%87%AA%E6%AE%BA%E4%BA%A1-220025594.html

新聞好似無話佢有係網上透露不開心喎

樓主真係仆街中既仆街黎
係度危言聳聽
睇佢打d 野都知佢會跳

我唔怪d 人唔理佢

但點解要叫佢跳

明明三唔識七

可能我地仲比到希望佢呢,.

其實都係出於一種同情心
覺得佢識得自己條命用自己方式了結
好過好多想死又唔敢既廢物
比少少支持人地
下下叫人生存好似做緊好事咁?
人地想死搵支持你唔理就算啦
阻住人死咩居心,同你一齊受苦先安樂?

呢樣真 首先當個事主真係巴打
即係而家係佢自己想跳樓在先 唔係佢上黎訴苦話生活好慘乜乜柒柒 然後咁多位巴打見到佢咁慘又冇得救而叫佢去跳樓結束生命wor
叫佢找數既巴打都係想佢唔好違背自己所做既決定姐
等佢可以忠於自己咋wor
有人作假新聞
係咪可以報警?
屌你老母你說服到佢唔自殺之後又點撚樣呀?人哋都唔撚想活 你養呀?

好似啲反墮胎咁"once they come out of the vagina the can go fuck themselves."

呢d思維好撚蝗,邊個老馮要照顧你。
乜撚野叫之後我養你,你自己條命自己都唔撚理唔撚負責任,你唔撚跳落去留係世上都係做寄生蟲。
除非你冇自理能力工作能力,否則諗呢句既都係垃圾,係就快d跳咪撚害人。
其實叫人跳嗰啲人有冇內疚, 班戇鳩就以為講啲同其他人唔同嘅嘢就特出自己, 以為自己好好笑好好玩, 你自己就一時貪口爽好過癮, 網上講嘢唔洗負責, 但人哋已經係處於極度唔開心狀態, 心靈好脆弱,唔通仲有分析能力咩白痴
希望大家睇睇呢篇文章

我是抑鬱病患者,我的世界是這樣的
http://www.inmediahk.net/node/1041217
其實通知全世界自己要自殺的人係咩心態

一世人都被人無視冇人關心
死前都想人關心下啩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞