連登仔口沒遮攔 巴打受刺激跳樓死亡

288 回覆
15 Like 24 Dislike
呢個後生仔當機立斷有勇有謀
做道德撚會俾人屌
所以出聲都廢事
人類今日未絕種一定係連登仔既錯

我覺得你哋真係好痴線
企圖自殺者正正係因為現實好辛苦先想自殺
但你哋竟然可以調翻轉頭怪責佢受唔住「網上嘅辱罵」
既然你哋都知係辱罵點解仲要咁做?
人哋上網話想自殺
唔係一項通知
而係一種求救
你哋就盡情嬉笑怒罵一個懦弱嘅人
算咩君子所為啊?
唔好同我講咩人人都咁辛苦㗎啦自殺正廢柴
你犀利代表人人都咁犀利
體諒吓人啦

點解你可以講到我有份鬧?又點樣解讀到我怪佢?人最恐怖就係亂解釋人地既意思,我既意思就係網上果D言論都頂唔順,現實一定仲辛苦,冇多冇少如果我怪佢我一定會打出黎

可能一次過見到太多comment想覆先打埋一段嚟講,
我明巴打意思,道個歉先

其實我都有D上左火,星期一朝早
做道德撚會俾人屌
所以出聲都廢事

唔可以俾嗰啲冷血怪獸肆意妄為,等佢地以為自己好啱 係主流
危害心智未成熟嘅user !
成班on9
自殺又要諗下屋企人 又話影響其他人
又有勇氣死無勇氣xxx

唔開心睇完呢d我都想死

咪就係 呢d涼薄說話同落井下石冇分別

佢地自己諗野都有問題
為左屋企人去生存
咁屋企人死左咪要自殺?
勇氣只係得一下而唔係永恆
咁勇氣用完又要自殺?
人既價值係要建立係自己到先會長遠

咩point都講下, 希望有個hit中, 等佢唔好即刻跳啫
拖多個月可能生活有轉變打消念頭

9hit會hit到佢跳落去
出發點係好但錯方法都可以累死人
同埋簡單d講,一個人諗自殺唔係一朝一夕嘅事,咩為屋企人咩勇氣呢啲點會冇諗過?用下個腦諗下就知自己其實講緊廢話

你講到做乜都死, 應該咩都唔好做?
有時啲人只係想你理下佢, 你唔理佢又跳, 應該點?
理性又決心要死就唔會上嚟開post

即係咁,除咗叫佢去死/叫佢諗屋企人之外,咁L多嘢可以講你都諗唔到?
簡單啲你同佢傾吓有咩新劇好睇有咩嘢食可以去試下呢啲你個腦又係咪諗唔到?
重點係陪伴,唔係乜q都站在高地去批評 去做啲所謂提醒
留言之前用下個腦洗死?
連登仔同高登仔一樣仆街!殺人凶手!
高登都唔少單啦
其實上得高登,擺得上網都預左俾人屌
如果佢下定左決心
根本唔care你地講過乜
都要死啦,一笑置之

識過個fd都係上網講完自殺
佢同我講過如果上高登冇人屌尻佢
果個已經唔係高登

如果有日我自殺,我諗我都會上高登9up
樓主係到危言聳聽
成班見到個標題就起勢咁屌
大家唔好睇得自己咁撚重要
可以暢所欲言屌人老母笑尻人先係高登最吸引既地方
樓主係到危言聳聽
成班見到個標題就起勢咁屌

有冇睇清楚大部分人屌緊啲咩
就算兩單嘢唔關事 咁人都死左啦 收下口得唔得
土瓜灣發生自殺事件,凌晨4時許,一名29歲姓謝男子,在靠背壟道120至160號遊樂場,用白色尼龍繩繫於涼亭頂部金屬支架上吊。其時一名50餘歲清潔工人正在附近打掃,目睹男子自縊,驚魂甫定報案。消防員到場將謝解下,惜被救護車送院搶救後證實不治。警員於現場未有檢獲遺書,輕生原因有待跟進。 
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20170123/mobile/bkn-20170123053920261-0123_00822_001.html
希望唔係
有人話嗰位巴打年近30... 又咁多人叫佢唔好搞到其他人....
我覺得你哋真係好痴線
人哋上網話想自殺
唔係一項通知
而係一種求救

算咩君子所為啊?
你犀利唔代表人人都咁犀利
體諒吓人啦

紅字好認同

我覺得你哋真係好痴線
人哋上網話想自殺
唔係一項通知
而係一種求救
算咩君子所為啊?
你犀利代表人人都咁犀利
體諒吓人啦

完全認同

其實以下呢句正常人都應該理解:
人哋上網話想自殺
唔係一項通知
而係一種求救

仲繼續屌嘅應該係心理變態/反社會人格
Btw請樓主交出佢係確定因Lihkg而㝷死之證據
rip
土瓜灣發生自殺事件,凌晨4時許,一名29歲姓謝男子,在靠背壟道120至160號遊樂場,用白色尼龍繩繫於涼亭頂部金屬支架上吊。其時一名50餘歲清潔工人正在附近打掃,目睹男子自縊,驚魂甫定報案。消防員到場將謝解下,惜被救護車送院搶救後證實不治。警員於現場未有檢獲遺書,輕生原因有待跟進。 
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20170123/mobile/bkn-20170123053920261-0123_00822_001.html
希望唔係
有人話嗰位巴打年近30... 又咁多人叫佢唔好搞到其他人....

年齡吻合 佢係近30
有私樓都走去跳樓

居屋黎
果陣有份叫佢自殺嘅全部起晒佢地底出嚟公審啦
等班撚樣以為網上鳩up兩句就唔駛負責
啲cm難聽到呢
又話壓到人又話屋企人
見到都燥
我覺得你哋真係好痴線
人哋上網話想自殺
唔係一項通知
而係一種求救

算咩君子所為啊?
你犀利唔代表人人都咁犀利
體諒吓人啦

紅字好認同

認同
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞