【呂麗瑤案】田徑教練黃恆非禮女學員罪名不成立

291 回覆
1057 Like 10 Dislike
裁判官咩理由?佢話係就係?
aiyiului之前去日本買咗大量沐浴露同洗頭水嘅補充裝 希望用少啲膠樽
但係補充裝個袋仍然冇辦法可以回收🤢

上兩個月去紐西蘭嘅時候
Air b&b 個host 係用喱個牌子嘅products
佢哋所用嘅容器係用甘蔗加工 可以100%回收再造 亦冇用任何動物來做皮膚測試🐰

上星期俾我發現 係 @asphodeli.hk 有ecostore 產品refill 服務
帶埋你個樽去refill 就可以做到真正零垃圾🤟🏻
#回想起喺紐西蘭超級市場買咗成喼洗頭水然後比人話
#好東西要分享
#向膠説不
#你會發現一個膠樽可能襟用過你部電話
#saferforyou #cruelyfree #saveourplanet

賺廣告賺到笑
女事主係咪應該道歉
我諗呢件事上教練受到好多人批評
連份工都辭埋
人格謀殺左啦 坐唔坐有分別咩?
吹到陰毛位置打圈咁淫蕩既描述都講得出
點知原來真係屈人
當日777仲懶醒出手, 原來係誣告, 仲搞到個教練冇咗份工, 最慘係名譽受損, 呢年來應該都受人指指點點, 心理壓力極重, 我覺得佢應該要負啲責任, 起碼要公開道歉
即係個官都覺得有問題,但證據不足,個教練只係技術性脫罪咁
所以就讚個女勇敢
女權撚死曬去邊?
佢個朵一直都唔係好架啦
我地應該識
講下metoo雞仲好啦
死臭雞屈完人拍拍蘿柚走左去
並唔係技術性脫罪,呢個已經證明個官唔信佢。

此外,女事主案發後曾在Facebook貼文,顯示對被告感到厭惡,但有證供卻顯示她與被告的關係不變,並會送小禮物給被告,也會上載二人合照和有身體接觸。法庭認為案件存在合理疑點

有問題到有人做左同樣既野
但用人格support佢為人

應該有人收買證人 仲唔快啲去查 ?
算吧啦 香港女權當道 官都唔敢得罪
惟裁判官亦指,事主勇敢及無私的行為,會令社會變得越來越公平;無論裁決是否如事主所願,她無懼社會大眾的注意,挺身公開事件,是極為值得讚揚的行為

吓 , 咁姐係個教練有冇做過呀 , 冇罪姐係冇做過啦咁挺乜野身公開事件呀
咪就係 人地係Facebook講左就係架喇 法院講嘅野信唔過
教練庭上有承認叫個女仔除褲比佢按
接唔接受就自己判斷
咁多學生支持仲唔係老屈咩
人格證明咗教練正 人君子
咩官黎架咁on9 既 而家唔係幫人舉報會錯意wo
係自己當事人告錯wo
用運動員身份做KOL都算 畢竟運動員要生活 但為左呃like而屈9人地 真係唔啱
告返隻臭雞轉頭啦
張敬軒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞