【呂麗瑤案】田徑教練黃恆非禮女學員罪名不成立

291 回覆
1057 Like 10 Dislike
兩個都識,我撐黃伯
即係個官係信條臭閪啦
最尾果句好認同,通常呢啲case爆左一單
之後應該會有更多受害者出黎報警。
但呢單無擺明老屈啦,重要咁多學生出黎做證
現年77歲的男教練涉嫌在多年前非禮1名女學員案,被告今日(16日)在粉嶺法院被裁定罪名不成立。

裁判官表示,女事主X當時半躺在床上,用手肘支撑身體,上身重量集中在臀部,被告若沒有事主配合,實難以隨便脫下其內褲。此外,女事主案發後曾在Facebook貼文,顯示對被告感到厭惡,但有證供卻顯示她與被告的關係不變,並會送小禮物給被告,也會上載二人合照和有身體接觸。法庭認為案件存在合理疑點,故裁定被告罪名不成立。

法庭以「W.H.」作為男被告的代號,他被控1項非禮罪,指他在2009年9月1日至翌年4月8日某一天非禮X。

女事主X早前在屏風後作供,指於2009年至2010年的某個事發日,她當時只有14至15歲,被告藉詞為她按摩肌肉,邀她到被告家,在按摩大腿期間突然扯下她的內褲,並摸她陰毛位置,用手不停打圈撫摸1分鐘。

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20181116/mobile/bkn-20181116101519200-1116_00822_001.html
#Metoo #司法制度最黑暗嘅一日
metoo > 法庭
以後請用「麗瑤」取代「臭雞」一詞

直到條賤人道歉
大家一齊上去後欄王后ig支持佢啦 支持metoo到底

https://instagram.com/laiyiului?utm_source=ig_profile_share&igshid=1kgyweb95zetg
又唔係咁睇喎,個官只係拎佢做例子鼓勵真係比人搞過既人企出黎報案
但d用字措辭俾人一種相信佢嘅感覺
無私、挺身呢d
講多啲啦,單case完左
天地有正氣
告唔入不等於誣告
好似係
以前d post有人識女事主X
話佢好easy成日同仔上床
想問下依個講法真唔真
阿伯都屈
推到呂麗瑤仆街
睇下環球講metoo既案件,有幾多%真係告得入?你估而家仲係中世紀教廷至上主義?獵巫唔work喇
之前幾個証人徒弟都撐佢
吿誹謗啦

精神損失都要,1元都好
正義必勝
睇連登貼啲相咁親密就知得啖笑
女權撚:今日係香港最黑暗既一日
公道咁講
道德把尺點都係高過法律
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞