【呂麗瑤案】田徑教練黃恆非禮女學員罪名不成立

291 回覆
1057 Like 10 Dislike
要洗就洗埋培正中學
其實好撚神奇
告人個個叫X,被告就開全名
今天是臭雞界最黑暗的一天
終於還我最尊敬既教練一個清白!
呂麗瑤死臭雞 一味淨係識屈人非禮 好彩天有眼
期待佢篇抽水文
你唔撚識無罪推斷就讀下書先啦,小朋友

無罪推定原則(英语:presumption of innocence),意指一個人在法院上應該先被假定為無罪,除非被證實及判決有罪。在許多國家的刑事訴訟中,無罪推定原則是所有被告都享有的法定權利,也是聯合國國際公約確認和保護的基本人權。在這個原則下,提起公訴的檢察官應負起舉證責任,應負責收集足夠的可靠證據,以證明被告在事實上的確有罪;而若法院要判被告有罪,則所使用的證據必須符合法律限制,而且超越合理懷疑。
香港法例第21章的《誹謗條例》,任何人或機構透過書面文字或說話,發佈惡意言論去損害另一人的聲譽;或發布虛假消息,以求惡意中傷或誣蔑他人,即屬誹謗。

支持教練告條臭雞
啱呀 , 但佢係法官黎喎 , 仲要係法庭上講 ?
判咗無罪即係要還個教練請白
個啲田徑總會好快啲出嚟講嘢
香港誹謗條例好難告得入人
通常係有錢人9告迫窮人道歉

就算臭西輸左, 因為教練社會地位/人工唔高又退左休,無咩經濟損失賠償會好細
證明香港法律好撚落後
點告? 律師費條數唔細架
你估好似條女咁無成本咩
上邊有講
鼓勵企出嚟為自己拎返個公道依個行為
唔係鼓勵 呂雞誣告
咁多回覆都只係有一個負評 其他全部正評
我知你有睇緊架死臭閪
女人都可以性侵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞