【呂麗瑤案】田徑教練黃恆非禮女學員罪名不成立

291 回覆
1057 Like 10 Dislike
https://ja.m.wikipedia.org/wiki/御殿場事件
諗起呢單䅁,其實性侵呢啲女仔嗰邊真係佔好大優勢。今㳄個官夠公正咋,真係可以好似呢單案咁無證據都砌死啲男仔
教練告翻佢誣告啦,唔好俾人亂用me too 誣陷人。
唔見有人洗板。
抵死啦 今次真係天地有正氣
教練臨老比你搞一鑊 靚波瑤姐 香港女人繼續大撚曬
班metoo又唔出黎講野?
你分唔分到無罪 同 無發生過嘅分別...
法庭只能處理法律上是否有罪
並唔能夠處理 現實上有無發生過呢件事

你諗下大粒墨喺台灣殺咗條女
香港司法系統入唔到佢謀殺 又無得掉佢去台灣受審
只能告佢洗黑錢偷嘢
如果最後洗黑錢證據不足告唔入 佢係無罪 就等於成件事無發生過

唔好見到教練無罪 就不停話無發生過
教練庭上都認咗有身體接觸同要佢除褲 有無非禮係好睇當事人主觀感覺
呢單案只係口同鼻拗 大家都拎唔出實質證據 好難入教練罪
唔好當法庭萬能 香港都唔少有做過但打得甩 無做過但被判有罪嘅case
對事不對人 我唔會話教練一定有/無做過 但法律上無罪 至少還佢一個清白
件事有冇發生過我諗自有公論
而家控罪唔成立係因為唔夠證據定證供前後不一,新聞亦講得好清楚
家下大家都做道德判官
覺得自己比起經過專業訓練嘅法律界人士
都要專業喇
咁以後唔駛要法庭喇
判咗又話唔啱
1.你咁樣講係咪應該變返清朝咁
法院係有程序 你覺得判完不服有新證據係可以上訴
你講埋啲雖然判無罪但係唔代表無做,根本就係廢話
依家就係條女證供有疑點,條女有可能妨擬司法公正

2.答埋你大粒墨單嘢,你應該怪香港台灣無引渡條例

台灣刑法第三條「屬地主義」規定「本法(刑法)於在中華民國領域內犯罪者,適用之。在中華民國領域外之中華民國船艦或航空機內犯罪者,以在中華民國領域內犯罪論。」

刑法第四條「隔地犯」規定「犯罪之行為或結果,有一在中華民國領域內者,為在中華民國領域內犯罪。」上二條規定是以「犯罪地點與犯罪之行為或結果」之一必須在我國領土範圍內為依據,我國刑事司法始具有管轄權。

刑法第二百七十一條:殺人者,處死刑、無期徒刑或十年以上有期徒刑。前項之未遂犯罰之。
預備犯第一項之罪者,處二年以下有期徒刑。
變返家法伺候算啦
係lo, 以我所知, 大粒墨係因為冇得引渡先冇事, 佢唔算係無罪架
總之要大粒墨入境臺灣或者被入境,臺灣先做到嘢。
晌FB留左#YOUBITCH
田徑教練楊競雄四度非禮未滿15歲女學員判囚兩年
https://www.youtube.com/watch?v=pFYfDgOW1Uk

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞