澳洲留學生討論區4

1001 回覆
10 Like 12 Dislike
唔係興唔興趣嘅問題,係theory有用過難過practical
Btw,其實差唔多間間澳洲U都會比你轉嚟轉去
直接send個email去問啦, 有時佢網頁寫到1999好似唔得, 但實際上係waive到. 我之前讀master時因為我本身有另一個牌, 死人UTS又冇寫可唔可以waive, 最後直接send email問, 覆我scan証明同registration number佢check就waive咗我其中一科
有冇人喺呢到箍牙
想問下有冇巴打知道可唔可以喺珀斯用Electric unicycle or electric skateboard ?
會唔會犯法㗎又或者話使唔使考牌?
有無巴絲讀緊bond/識人讀緊
有無人知道MCAT同GAMSAT邊個TEST難D,想報澳洲既MD
黎左咁多年最定唔順就係大陸哩 點解佢地可以咁自我中心 係街係唔係到用普通話同你講野 亞洲人樣就=中國人?
我dse 10分都入到 唔洗擔心
係u melb 難入 同hku差唔多難度
我同大陸人講廣東話 佢地個個就曬我 係咪你太弱
commerce就umelb>monash>unsw 其他唔識
我係火車比個大媽推開之後仲問我路
難出啲考試好難
笑死
Unsw 排第三都講得出
UoM>=anu>usyd>unsw=uq>monash>uwa>uoa> uts etc
商學院實力一定係unsw>=uom>=usyd
咪住先 你咪係開僱主post比人屌柒嗰個
佢哋係澳洲grad就屌柒㗎啦
感覺好似走緊下坡
反而uts 越嚟越好
條link有每間大學local atar 收分
UTS average 排第五 bus 排第四
不過有得揀梗係揀香港人大學團結同埋集中返我哋香港人嘅力量
https://australianuniversities.click/list/atar-course-entry-requirements/
個個都識廣東話咩 外省個d根本聽唔明廣東話
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞