澳洲留學生討論區4

1001 回覆
10 Like 12 Dislike
hard to find a job there?
Hard to land a job everywhere mate
which uni did u grad.....

hv tg ?
Year 2 again I guess 睇佢比我轉邊幾科credit啦
I m now studying at une
有冇巴絲打喺嗰邊讀語言學校,之後拎到working visa/居留權
題外話 想問下Sydney有冇咩賣昆蟲既寵物店? 係到讀書有時太悶 想養下小動物陪自己
通街都有得捉
3月4先開學
仲有個幾月玩下
想買個種比較專好難捉 唔係我真係會走去做
我多數用mac/laptop
不過ipad/surface 都會有人用
應該冇 小動物嘅話 Guinea pig 十幾廿蚊就有一隻
巴打讀邊間
想養d特別d既 而且畢業又好難帶走 所以養蟲就岩岩好 我係香港有養 但澳洲查得好嚴 又唔可以係香港帶過去
hi巴打 遲啲會唔會再去澳洲呀你
美國讀書既想問下,你講既係250aud?即係around 1500hkd? 我hi,而家係美國CA比較平既city訓廳都625usd (計埋水電WiFi)
想知貴成點lol
住city 嘅350aud per week租金我諗走唔甩
有自己房定share/訓廳
澳洲係per week 計喎,我諗佢係講緊250/week
講緊租成間屋
但350per week 喺city 應該係租好差嗰d

澳洲留學全球最貴 我都接受咗現實
per/week就make sense好多
但係 1 aud = below 6hkd, 1 usd = 7.78 hkd喎
乘返大就差好遠
Brisbane 不過讀Griffith
唔知UQ香港學生多唔多 自己感覺Griffith無咩香港人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞