澳洲留學生討論區4

1001 回覆
10 Like 12 Dislike
Syd
可唔可以分享下BNO快過香港passport幾多?
想預一預時間
有無人知澳洲actuarial grad job難唔難揾?
Hk passport 都係一個星期咋嘛
不過身為英國人梗係用返英國護照啦
好,唔該絲打同巴打
之前聽整過嘅人講話要3-6個月咁耐,不過唔係就ok la thx
mel u同monash學既野有冇分別 個難度會唔會差好遠
我本身讀comp sci, 轉咗去讀science
但係讀monash都有修pure maths嘅科 宜家直頭讀pure maths

首先 如果你想讀IT、n展之類比較practical 嘅科 我覺得monash係會比較好(resource各方面會比較好)

如果你讀science呢啲theoretical 啲嘅話,mel u係會相對上比較好(有啲monash level 2 course內容 mel u level 1已經有講,當然唔會好深入)

難度就唔會差好遠嘅 我睇過兩邊嘅課程內容(real analysis) 教嘅嘢分別唔大,係schedule唔同

建議你睇科排名再決定
(唔好揀IT相關喇 之前讀cs放假都要揼code 宜家讀數un un腳有假放
的確好多袋鼠 不過全部都係路邊屍體
想問下有無巴絲係melb睇過跌打? 早幾日扭親
冇喎
我通常有咩事都去睇大學health care
扭得好嚴重?如果普通扭親就用每日冰敷4-5次,休息“浪”高隻腳,得閒郁下個ankle就得
貼左跌打貼鬆左啲 但行路間唔中仲有啲痛 好似未推返順條筋咁
有冇人今晚一齊出去睇流星雨?
利申:紅巴
有冇人教我搵pt
where?
完咗啦
我知 但都想知係邊頭
有冇UNSW JJ 知year1 個兩科math 1A同 1B 易唔易waive到?黎緊想transfer 過去 唔想再讀同樣既野多一次

利申:係另一間u到讀過兩個calculus courses 同埋dse 讀過m2
去unsw credit transfer 個網頁睇下
cs theory >>> practical
睇興趣啦 你鍾意cs咪讀 我自問麻麻 太悶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞