澳洲留學生討論區4

1001 回覆
10 Like 12 Dislike
Hi aviation (flying)
Flying好貴
係啊下年year 2了 最貴嗰一年
你都加油 準備好寫essay 喇
想問下宜家仲有無人係讀MQ?
出年二月UQ讀master 有無Gatton campus嘅巴絲
Unsw jj are every where !
No need that group
UTS undergrad係點就唔清楚, master就唔算難, 不過佢要你花好多時間去自己搵料自己搵野學, 上堂係講大綱比你然後落堂自己搵料, 隨時搵料時間仲比上堂多幾倍

考試方面, 其實我覺得易, 你肯溫同有認真讀過一定答到

利申: UTS engine master grad
Hi 想知Melbourne 大學費幾錢
Hi 想知Melbourne 大學學費幾錢
vet嘅話學費貴 喺澳洲人工唔高 但係好似易啲留喺澳洲 同埋澳洲rural area vet缺人 但係就醫馬羊牛同wildlife 多 如果淨係對貓狗小動物有興趣 香港人工會高唔少
睇下你讀咩
Science大概係AUD$43,000一年
Arts 就平少少大概AUD$40,000啦
Master 係容易過undergrad
你本身邊度undergrad?
我城
City eng 難定係要uts 難
可能我覺得係要求唔同, 以前讀shitty, 其實d老細都講到白晒考乜同讀乜, 都唔洗自己太花時間去搵其他野讀

不過上咗master後, 除咗d老細要你自己搵嘅料外, 反而會自己去搵多少少唔同野去學, 可能本身自己management底唔好(我undergrad係IT9), 而我科傾向係management方面, 加埋自己本身對mgt又幾有興趣, 所以都唔覺得太辛苦

利申: C04275
其實兩邊都唔覺太難, 不過的shitty時爛咗GPA, 可能當年都冇太花心機去讀

相反入到UTS就爆到上3點幾(大部份丁, 有科揩丁), 唔係比條仆街其中3科比個credit我, 我應該可以3.5+
我仲以為你係讀純engine嗰啲例如civilengineer ,computer science等等
嗰啲聽講真係難
如果我係讀Management嗰啲major 科嘅話我都爆到around gpa 3
可惜嘅係我讀會計

利申:unsw jj
唔啦, 本身IT9出路已經窄, 再讀到咁專會更加難升
不過因為呃grade原因, 有d elective我揀返IT科去讀, 果D就係同返pure engine一齊讀, 可能本身我都做咗幾年野, 個底會比其他學生實少少, 都唔覺得太難
仆佢個街我係比科會計搞到我爛grade lor, 讀L到嘔泡但完全冇結果
加油
Uts 係一間越嚟越好嘅學校
仲加乜鬼野油, 畢咗業N年返咗香港做野啦......
會計真係難
我warm 都係得五十幾
疊埋心水入Big Four算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞