澳洲留學生討論區4

1001 回覆
10 Like 12 Dislike
biomed 真係難讀得黎畢業又無用嗰下攞命。不過有溫書其實 ok.
利申:med sci grad
睇過uq biomed course list,之前讀過stat1201
下年 unsw commerce yr1 冇商科底但自問肯學肯溫書會唔會死
Uts相比usyd係實習為主,所以我讀得幾輕鬆,而且我鐘意讀就唔覺難,講真,收人唔難,問題係到左實習果陣,有幾多人頂得順
TAFE?唔係CITIZENS 報到?
唔會 好多人都係咁 因為 unsw 承認高考
真係9成係大陸人?其他Asian 多唔多
Malaysia Singapore Indonesia都有
但比例上可能係 70%內地人
剩低係其他 Asian
我覺得多過70%
local多過fob啦 認真少少讀credit wam其實唔難
今日收到unsw new college住宿嘅offer 有冇巴絲對嗰度有咩認識 會唔會有伏
同問 但係fig tree hall
無得飲酒
Unsw business 20% hkese, 25%支那人,35%local,
, 15% other Asian
巴打可唔可以留個tg 想問少少野
見到上個post有討論車牌問題
如果喺香港考完車牌 要有牌幾年先拎得國際車牌 咁喺澳洲點揸
無研究 求教
1201好易
final可以帶張cheat sheet入去
香港考完之後 甩P之後就可以申請國際牌
考到之後就算P牌照可以喺澳洲揸 但唔可以用電話導航app嗰d
喺澳洲其實揸就同香港差唔多嘅 係呢邊有d人冇乜點train就拎到牌同揸得狼死d咁囉
USYD留名
澳洲大學易入難出 要比心機 fail一科au$3000+ 就真係吾知點同倆老交代
利申: 係melb已grad 過咗去8年
其實有冇話Sydney一年洗費大概幾多
有無下年peninsula jj
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞