【 10月新番】魔法禁書目錄Ⅲ

1001 回覆
8 Like 14 Dislike
吊當麻以家同第一集有咩分別啊
成50集啦 同第一集睇住Index比人捉咪一撚樣
呢套d bug多到嘔
lv5比個爛仔連殺兩次都夠膽講
仲有主角肉身0超能力(叫做)竟然係槍林彈雨中打橫行?我係理事長 頭幾集搵幾個特工斬死佢以經大結局左啦
當麻既心理成長確實到依家到仲未體現到
有如上面有巴打講, 改變得佢最深既係新約9果時
而且其實第1季第1條係7月下旬既事, 宜家三戰篇係10月尾, 如果當麻係短短3個月內有重大既心境改變先係大bug

我估你指濱面同麥野? 當然動畫skip左太多野
有好多細節位都冇做到出尼
例如濱面把槍邊到尼, 點樣令麥野放低戒心, 點樣利用麥野心理等等
認真如果你真係想知細節既語除非係睇小說喇
反正呢套動畫既作用都係小說既廣告

你講既主角係指當麻?
當麻係理事長既計畫既一部分 甚至成個學園都市都係為左當麻製做出尼既
理事長殺左當麻咁佢一直搞咁多野係為咩
我發覺有D問題唔撚透係答佢唔到
你指最尾果個?
我覺得或多或少都真係透左既
事實証明無48集根本無人明講咩 刪改太過份
隔離史萊姆8集做第1卷 7集做第2卷
魔禁呢?
就3集一卷, 英國篇仲做要5集做2卷

公平咩
過氣ip梗係無得同人氣ip比
其實你到底有冇認真睇過呢套動畫
再唔認真睇都唔會打得出呢篇野...
當麻失左憶,同第一集會冇分別?
劇透少少講,當麻第一集既時候隨時勁過依家九十幾條街...唔駛你教佢做人
50...70集都有喇
Index第一集邊度有比人捉走...比神裂斬左刀火法踩左腳...就係冇捉走
而且你真係覺得當麻冇任何行動,睇住呢件事發生?明明係第一季唯一做左出黎既頭腦戰?
濱面個part係動畫做得差,錯不在你
不過既然你有睇暗部二戰
應該聽到心理定規段野
阿雷斯塔有乜理由要殺當麻?
呢個已經連唔認真既問題
咁不滿咁唔想睇可以唔睇
冇人逼你
但係唔好未試過理解就過黎嘈得唔得
一套只係比人高估既作品
唔會做到今時今日既成果
做到第3季
主角d能力仲未明朗/熟習
次次打仗一個人普通人
大模斯樣咁行/搭車去打boss
唔死 挑boss時班boss明明屈撚到仆街
明明可以兩三下手勢捽死當麻
次撚次都9up一大輪比人反殺
呢d套路重覆左三季
劇情推進=0
諗兩諗當麻同第一集果個有咩分別

三條線 超炮真係屌打哂
呢套野完全比人高估哂
你睇得太多龍傲天類爽片啦,雖然魔禁動畫的確係垃圾,但成個故仔不嬲唔係講打怪升lv,而係講d人物點樣心靈上成長,好似一方同mk仔咁,而右手哥要係新約9先有明顯改變
吊當麻以家同第一集有咩分別啊
成50集啦 同第一集睇住Index比人捉咪一撚樣
呢套d bug多到嘔
lv5比個爛仔連殺兩次都夠膽講
仲有主角肉身0超能力(叫做)竟然係槍林彈雨中打橫行?我係理事長 頭幾集搵幾個特工斬死佢以經大結局左啦
其實你到底有冇認真睇過呢套動畫
再唔認真睇都唔會打得出呢篇野...
當麻失左憶,同第一集會冇分別?
劇透少少講,當麻第一集既時候隨時勁過依家九十幾條街...唔駛你教佢做人
50...70集都有喇
Index第一集邊度有比人捉走...比神裂斬左刀火法踩左腳...就係冇捉走
而且你真係覺得當麻冇任何行動,睇住呢件事發生?明明係第一季唯一做左出黎既頭腦戰?
濱面個part係動畫做得差,錯不在你
不過既然你有睇暗部二戰
應該聽到心理定規段野
阿雷斯塔有乜理由要殺當麻?
呢個已經連唔認真既問題*都唔係
咁不滿咁唔想睇可以唔睇
冇人逼你
但係唔好未試過理解就過黎嘈得唔得
一套只係比人高估既作品
唔會做到今時今日既成果
由s3 第一集都係咁講

無睇小說而又睇得明會先係奇怪
係ㄧ定劇透左啦。
我淨係想知點解搞成而家咁,垃圾劇情垃圾作畫
工期係角川比既
集數又係佢話事
你話呢
新約9既當麻完美演繹左:我是誰 我來自哪裏 我咁搏命做乜撚野
所以咪話角川pk
新op好好J,每日J一次
想買了
揾人幫index個口打格仔,含X
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞