【 10月新番】魔法禁書目錄Ⅲ

1001 回覆
8 Like 14 Dislike
今集無暗部果2集咁暴走嘅
打得快者
no 2 白翼係dark matter 末元物質,accelerator黑翼同另ㄧ法則有關
睇完舊約小說, 其實連小說都好多廢話,d文筆搞到我睇唔明d detail 位
有冇人解釋下哩幾集講緊啲乜
暗部大戰 (算喇 睇小說都覺得寫得唔夠清晰)
結果:係未元物質拎左個夾夾

一方通行大戰未元物質
結果:一方win
知唔知點解我係第一 而你係第二?

直接cut到留番呢句 畫都唔洗畫
唔係好明幾個部隊做乜鳩打起上來,
仲亂撚過C文書
簡單D
School:老二想同亞雷斯塔對話,殺一方令自己成為第一後補(搞屎掍A
Member:類似防衛學員都市,所以同school打(路人
Block:不爽亞雷斯塔,搞破壞(搞屎掍B
ITEM:社畜B組(接命令,開工
Group:社畜A組(接命令,開工

quote自祈手
item接左邊個命令
濱面算唔算係item啲人
最後都係冇辦從中搵到適合交涉既籌碼

以上咁多內容JC竟只係用左3集時間講哂

有錯漏細力屌
屌JC老母
除左有畫面 人仔識郁之外
我完全睇唔到有咁多信息

原作粉碎機依然無退步
以上仲未講埋d細節位
例芙蘭達點解25 點解死
索綺特本原典點搞
心理描寫都冇哂
淨睇動畫唔會明白濱面作為Lv0既爭扎
仲要唔知點解冇喇喇打贏左第四位

仲有娟旗同芙蘭達既對比冇左
出年到狂三十香
對比
其實,c文書事件究竟做緊乜鳩,我都有啲唔明

c文書=教皇專用大範圍洗腦工具,教皇想洗鳩全世界教徒腦去反學園都市
因為喺梵帝岡發動要搞好多手續,搬咗本c文書去法國搞
學園都市理事長都想打杖,所以樂見教皇玩c文書
親船阿婆唔想打,叫幻想殺手去法國破壞c文書

問題:
1.點解金毛要射親船
2.點解後期學園都市要派軍隊去法國鎮壓
3.一方通行跟埋去法國做乜鳩
4.tera點解咁撚廢都係神之右席
5.關天草式乜事,點解五和喺法國
1.要搵人清叛徒 佢又唔想搞到個女 所以叫金毛射佢先
2.本身都派緊去鎮壓 不過呀婆覺得派軍隊去會死好多 先叫右手去破壞c文書 少d人命傷亡
3.學園都市派暗部人去lead d軍隊 派左一方 not so sure
4.講故唔好駁故
5.英國清教派佢地去 因為佢地隱密性勁同埋地脈果d魔法都勁
(賣五和囉 )
本來應該係第6集開頭既對話, 大概係咁

垣根: 瀧壺去左邊到,如果你話比我聽既話我就放你一馬

娟旗: Item入面唔會有人為左自己而出買同伴

垣根: 係咩, 但係你地既藏身處係芙蘭達洩漏出黎比我架喎

不過呢啲突顯角色細節既位全部冇哂
英國變革會唔會又係3集搞掂
就咁一個衝擊波之後老二就瞓咗響到
有3集已經係好好
可以做一季嘅內容,用3集搞定
無一季嘅
起碼都6-8集喇

如果佢地要今季做完哂舊約
之後仲有好多嘢打
應該之後都係好忙
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞