【 10月新番】魔法禁書目錄Ⅲ

1001 回覆
8 Like 14 Dislike
聖母崇拜其實係咩嚟
係唔係拜馬利亞
聖人本來係一種體質, 可以令持有者得到擁有比常人大體力, 速度, 魔力 但係由於呢一種體質既持有者本身都只係人類 所以無辦法長時間使用呢一種力量

但係後水係神之右席入面繼承左天使加百列既力量 因為聖經記載加百列有向聖母告知受胎事蹟 所以令後水得到另外既聖母體質

聖母體質可以令後水無視所有使用魔法既限制, 甚至係聖人能力既時間限制同埋神右無辦法使用人類魔法既限制 令後水成為神右唯一一個可以用普通魔法 同埋無限使用聖人力量既聖人
好L屈機
但係都被右手哥一招化晒!
真係你屈,我仲屈~
新約前右方根本勁到cls
當麻隻右手肯定收埋咗啲嘢
正常頂多都係用嚟打下J,點可能會練到咁勁
三兄弟...三碌鳩...同時打....
仲識幫index爆衫...
乖la, 睇WIKI la.

同時擁有「神之子」與「聖母」雙重性質,是特殊的聖人。在成為「神之右席」而獲得「神之力」的性質後使的他體內本來就擁有的「聖母」的力量被激發。能夠利用聖母「慈悲的拯救」的特性,藉此消去帶有「制裁罪惡」性質的魔法,施展「聖母崇拜術式」,同時能夠使用本來因為消除「原罪」而無法使用的,一般魔法師的魔法(如符文魔法),並能發揮比一般聖人更多的「神之子」之力,但也意外成為他的弱點。
擅長與其「後方之水」稱號相符的水之魔術,能藉由銀幕投影這類「虛假的月光」使出與大天使「神之力」相對應的天使級術式「月神」。
當麻最勁係根性lol
4個神之右席其實最勁係邊個
當麻>>>>>>>>>>>火>=水 >>>>>>>風 >>>>>>>>>>>>>地.
諗咒語就正經d諗啦 乜鬼abcde真係柒到爆炸
abcde = ab-city
將聖經經文句子每個字縮成字母就當係咒語 不了
今集當麻又幾型
可能無打前一輪嘴炮
一句"依馬打"就化右水大絕
型條撚,訓唔著菠街散步咁
慢慢行過去擺哂pose咁等後方之水
唔講以為佢舉高隻手做乜鳩
睇到神裂都呆撚左
今集當麻又幾型
可能無打前一輪嘴炮
一句"依馬打"就化右水大絕
型條撚,訓唔著街散步咁
慢慢行過去擺哂pose咁等後方之水
唔講以為佢舉高隻手做乜鳩
睇到神裂都呆撚左
魔法side真係講得太亂,吹得太多專有名詞啦!
仲有aqua岀招串英文好撚柒丫做乜鳩丫!
墜天使女僕裝又冇正面睇!五和大波設定又冇用過咁!

我都係睇返魔法戰爭好過
五和大波出現左好耐
仲要由隱性變明顯
賢妻五和
隻墮天使服去左邊
攞明hea做
迫人睇小說
D特效同音效好似中學生電腦堂功課咁
法國真實暴動

笑左, 笑埋右.
肯定係c文書起教會度啦

想睇美琴扶著當麻去戰鬥先好睇..........

好襯........

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞