iPhone XR 討論區(5)

993 回覆
8 Like 5 Dislike
閃魔透明套都好正
我發現只要遮到部份黑邊 再加張有黑邊既mon貼
就可以係視覺上令順眼左
我而家條黑邊同部XS MAX差唔多
心諗裸機黎做乜 條邊點睇都唔會順眼
有呀,total 減 1200
今日換殼個時已經整花左條邊
background app refresh會唔會影響notifications
好食電
想問宜家出邊度最平,瘦上得得滙豐eps

加張部機既大小參考下
個殼 寬度:80.8mm x 高度:156mm x 厚度:11.6mm
條黑邊 mon貼 2mm 計埋個坑位3mm
而正常XR黑邊有4mm
XS MAX黑邊有3.22mm

睇圖一定有人話 哇 好厚 其實只係厚左3.3mm
但因為背後係透明 所以視覺上根本唔太覺
高度多左5.1mm 寬度多左5.1mm 但遮左1mm黑邊
個人認為xr唔太適合用薄case 亦唔應該裸跑
因為邊黑邊真係太粗 粗到唔敢直視 亦接受唔到
我已經接受左佢係一個平價版iphone 所以用殼已經係佢設計一部份
因為唔用殼根本唔靚 裸黎做咩? 即係一個大肥婆78公斤著三點式?
btw個人意見
唔影響 不過咁多年我都冇理過… 電姐 冇咪再充過
唔會 iOS 7 beta 第一次出呢個功能果日我就off到而家
沒有3D touch 影響大不大, 有沒有其他解決方案
我smartone walkin 銀聯減300 送250飛行里數
再用安信信用卡迎新-100
4個月內簽多兩千 再送500
本身都冇乜點用

冇感覺
Same
屌 我16號轉台+訂 平得600 打左去問都無得平
早訂過人 機又遲過人拎 cmhk
有 hehe touch
小弟用6s想換Xr, 但想問下, Xr會唔會好似Max咁, 接收得差..
尤奇雙咭時, 會唔會收爆但剩係係到load?
Wifi會唔會有問題, 唔穩定?
有時會唔慣 但影響唔太大
我之前用8 plus(高通基帶), 直接答你轉左xr收得仲好左
2張咭
3同csl 都經常收爆
我本身唔係smt上臺。就咁walk in比錢拿機走得唔得 同埋有無得即場check機
有無人知cmk有無貨
我都唔係smartone 我都係walk-in比錢就走
淨機 乜都唔洗 同埋係一定要即場check
thank you
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞