iPhone XR 討論區(5)

993 回覆
8 Like 5 Dislike
講完電話對家唔cut線就試過咁
黑mon cut唔到線?
我都係咁,今朝起身check過battery都係話冇activities
我都想知咩問題 但你日常用應該無事,除左凌晨
其實日常比想像中都係去得快嘅,但睇返啲使用record又唔似有異常。唔知係咪新機成日撚嘅關係

琴晚訓係95%電,由今朝88%開波
日常真係好核,想番番去一開始用唔倒水
哇,比想像中食電好多
啱啱幫你試多次
上tray ValueGB
下tray Three
開到hotspot
是咪你張sim有問題?
但我放上面開到 ,張sim 放落xs max 下面都開到(天才比我試)
咁即係你部機有冇問題?
放上面sim 位得 下面sim 位唔得 試左2部xr 都係咁

倒水個到懷疑係whatsapp back up 上icloud , 佢每日3am 進行
即係你用單sim放下面都開唔到hotspot ?
Yes ,試左自己個近同apple 個部都唔得
但放警xs max 下sim 開到hotspot
你塊mon貼遮到sensor
咁天才點拆呢單野?
是咪張sim有問題?
話可能係xr 問題 趕走左我
叫我等更新 又洗左我機

倒水個到 你地battery 個到係點.
我用左成日,個screen off time 得3分鐘 唔通係呢到有問題? 但我有lockscreen
係未所有全包貼都會咁

我懷疑你買左機皇
你去換左張新sim,再試下hotspot 有冇問題先
之後去天才屌9佢地啦
咁又唔係得我有事 樓上巴打電量都係同我一樣夜晚倒水
Sim 卡問題就可以將就 但電真係好困擾
我想問你更新左未
我見外國都有人screen time 係0minutes
12.1
我今晚試下100%之後唔差電,睇下聽朝走幾多電
等你報告 我好肯定更新前係可以走好少電
不過可能得部份人有事 好似sim 問題咁
搵左呀媽張sim 試 又ok wor 開到晒hotspot
之後用番單sim 放下都開到,懷疑同大陸sim 撞
但好搞笑係單sim 放下用落now 足球apps 會彈,放上就無事
巴打少screen off time 先係好喎
都話可能張sim有問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞