iPhone XR 討論區(5)

993 回覆
8 Like 5 Dislike

今朝個情況又好咗,一晚7個鐘大約1,2%電

係唔知點解開飛航都會有screen On
我背景啲野關哂,冇用icloud都倒水 明頭一個星期仲係核電

返工緊冇用電話跌4%

我懷疑會唔會關叉電事,因為我用12w 火牛叉
咩叫dfu restore ,
同埋前日去天才到 佢幫我洗晒d 野 我再自己itunes restore 番 ,但都會係之前iphone back up 左既setting 架
因為我都唔用icloud
或者tg 講

顏色個人喜好啦 我用紅色
So far我覺得唔買黑白就得
買黑白我寧願用返部7+
Dfu 洗機,再用電腦iTunes restore 返
我求9其用qc 2.0 牛 or TB wireless 差,冇特別在意
我諗天才係幫我咁做 (dfu) 但我restore 番之後 d setting 咪又係一樣
我12點訓 見佢係3am 開始跌電 5am 醒左得番90%
一定唔知係咩野run 緊
係咪裝左強國app
問題係更新完先出事,之前都係唔走電架
唯有restore ip6 d data 再試 如果用番呢部xr 既data restore 我覺得都係一樣 因為d setting 唔變
其實真係跌好多咩

用部電話唔洗咁緊張丫
唔係好多 只不過我睇一個鐘片都係扣10%左右,但依家待機一個鐘都扣我5%
唔洗太在意

睇多一排先囉

而家試下放開懷抱
愉快地用下部機

個保養又冇咁快過既
Agger,電量夠日常用就用住先
返而上網放hotspot 嘅問題要解決左先
你當我個人執著又好,點都好,都想解決左佢
問題係你新買番黎無理由有問題,其他人用就無問題,唔通真係等用耐左先由頭再set 過晒 不如趁最新買既時候fix
到時用耐左,天才可以一句話電會損耗,走電係正常.
而家我仲可以話買左1-2星期 你同我講新買待機跌15%電係正常? 講唔過喎
我都係0走電
但係我screen off得5分鐘既
通常用an 機先會計住計住,因為an 機先會待機都倒水,IOS 基本上唔會,如果KEEP 住倒,可能某啲大陸APPS 喺background run 緊
請幫忙睇睇
係 設定→FaceID與密碼→重設密碼
係要輸入6位數定7位數?

我記得自己設定咗7位數值,
但解鎖iphone個陣係要求輸入6位數
係咪我記錯?
駁唔到,咁多人都有問題,唔理由唔反映下
唔係好多 只不過我睇一個鐘片都係扣10%左右,但依家待機一個鐘都扣我5%
唔洗太在意

睇多一排先囉

而家試下放開懷抱
愉快地用下部機

個保養又冇咁快過既
你當我個人執著又好,點都好,都想解決左佢
問題係你新買番黎無理由有問題,其他人用就無問題,唔通真係等用耐左先由頭再set 過晒 不如趁最新買既時候fix
到時用耐左,天才可以一句話電會損耗,走電係正常.
而家我仲可以話買左1-2星期 你同我講新買待機跌15%電係正常? 講唔過喎
駁唔到,咁多人都有問題,理由唔反映下

同埋待機都倒水已經係好大問題
部機到未呀
6位數
感激, 咁我大鑊了
有排撞返個PW
不嬲用4位
解決左la 我覺得係大陸sim 唔work with hk sim
佢遲d 更新可以選擇唔開sim 我覺得ok
應該係ios 問題
用番2張hk sim 就正常
但我更新前都唔走電
不過諗住今晚用番舊電話
之後Dfu 部xr 待機放一晚 ,之後唔restore 乜apps 都唔裝 睇佢會唔會跌電
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞