香港外流球員討論區(12)

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
屌,越位
keeper
平安鐘
如果今場辛祖入波贏埋就
辛祖被換走了
睇到大心臟
贏唔到就molamola
印尼前國腳佩迪里:「印尼聯賽?有什麼好看?」

印尼甲爭冠方面只係淨返PSM Makassar(望加錫)同Persija Jakarta(雅加達)喺到鬥緊,尋晚Persija作客險勝Bali United後以59分反壓57分嘅PSM,PSM僅餘嘅兩場聯賽賽事一定要贏晒先可以拎冠軍。

現時可能性有幾個,但有一位印尼前國腳就喺一個叫Asumsi嘅YouTube節目上面一口咬定Persija Jakarta會係2018年印甲冠軍,佢就係香港球迷熟悉嘅Rochy Putiray佩迪里,佢嘅見解非常獨特,根據佢喺節目內講話,佢肯定Persija Jakarta會係冠軍,因為佢話印尼甲組足球聯賽係有內定呢樣嘢,仲話自己敢打賭,但係咪賭撚就唔知喇。

主持問佩迪里有冇睇印尼聯賽,佢好冷靜咁答:「我已經很久沒有看印尼聯賽,因為看印尼聯賽是在浪費我的人生和時間,反正它是內定的,有什麼好看?現在來吧,有誰跟我打賭?」
除衫
咁先2分鐘
無了
好龍門
阿祖
鳩跑足球真係唔啱我睇
掟野?
衝牙衝牙衝
下場psm一定要3分,同時都要persija和或輸先有冠軍,今日和咗其實幾大煲。
佩迪里經驗之談

印尼甲最後一輪唔係同時間開波
唔係個個地方都係咁,印尼冇最後一輪喺同一時間進行呢個慨念,不過就算佢哋安排到同一時間踢,最多只可以喺下午時間舉行,有啲主場燈光唔合格,好似PSM今季部分時間打唔到夜波,試過因為改唔到期要被迫去峇里踢中立場。

根據佩迪里理論,印尼聯賽早已有內定冠軍,唔需要搞呢啲。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞