香港外流球員討論區(12)

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
瑞士流浪
true, like chiasso
印尼甲爭冠方面只係淨返PSM Makassar(望加錫)同Persija Jakarta(雅加達)喺到鬥緊,尋晚Persija作客險勝Bali United後以59分反壓57分嘅PSM,PSM僅餘嘅兩場聯賽賽事一定要贏晒先可以拎冠軍。

現時可能性有幾個,但有一位印尼前國腳就喺一個叫Asumsi嘅YouTube節目上面一口咬定Persija Jakarta會係2018年印甲冠軍,佢就係香港球迷熟悉嘅Rochy Putiray佩迪里,佢嘅見解非常獨特,根據佢喺節目內講話,佢肯定Persija Jakarta會係冠軍,因為佢話印尼甲組足球聯賽係有內定呢樣嘢,仲話自己敢打賭,但係咪賭撚就唔知喇。

主持問佩迪里有冇睇印尼聯賽,佢好冷靜咁答:「我已經很久沒有看印尼聯賽,因為看印尼聯賽是在浪費我的人生和時間,反正它是內定的,有什麼好看?現在來吧,有誰跟我打賭?」

相關新聞
https://www.google.com/amp/pontianak.tribunnews.com/amp/2018/12/03/mantan-pemain-timnas-indonesia-rochy-putiray-sebut-persija-juara-liga-1-2018-berani-taruhan
官方fb無牙祖

牙祖fb自己加返自己
好好笑
國國加油!!
btw 件波衫做乜唔印埋字
個邊買冇字
辣殺

要拎去club shop先有印字?
佢買個度已經係官方
有間CLUB SHOP仔架嘛好似 可能果度先有 球場果度無
連登幾時組團探訪卓耀國 同我國一齊睇波 (最好梗係睇佢落場踢 )
去麥花臣
好支持mk國

要OT
希望趕得切返歸睇辛祖
你出返去先啦,佢未落場架
心水清
佢話嗰邊節奏比起大陸仲要快,佢適應到對佢遲下去其他歐洲地方都有著數
辛祖正選

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞