一人一件影響你好深既事

155 回覆
0 Like 0 Dislike
由細湊大我ge婆婆過身
雖然過左好多年
但周不時都會諗起自己因為好小事而錯過左同佢最後的晚餐,就好內疚,從此好珍惜同屋企人相處

生命真係好脆弱好多意外.. 但我相信你同你婆婆都彼此keep住好多美好既回憶
發現對朋友真心 其實佢地都唔會係真心咁對你 仲會無視你
而加對人都唔會再咁真心

係好close既朋友嗎? 有冇例子分享下

1. 細細個就由姨媽湊大,同佢同啲表姐嘅感情仲好過自己爸媽,姨丈係個好好先生 好熱心幫人 幫到就幫 唔會同人計 。那年....姨丈突然失蹤,最後搵得返,但點解唔見咗人,問返緣由,聽說係唔知係精神錯亂定關靈異野事,我傾向相信後者。就係咁開始有前科
隨後某年夏天....當我趕緊返學校傾PJ嘅時候,我仲好記得係星期六,我係特登返去。就到地鐵終點站嘅前數秒,我電話震咗震,我望一望個電話-我媽嘅wtsapp: 你姨丈跳樓死了... 我心入面即刻涼一涼 我即係打電話俾我媽問佢 咁我姨媽呢? 佢俾姨丈扑到個頭 送咗入醫院搶救緊。 聽完喊哂口繼續衝返學校做野 因為我都幫唔到啲咩 太細個。但完全唔撚明點解同佢地一齊住嘅工人聽唔到任何嘅聲,佢係朝早先發現我姨媽成攤血昏迷咗係房入面,超好彩 福大命大救得返,但從此失去自理能力同溝通能力...警察同我地講話應該係我姨丈打傷我姨媽 之後跳樓畏罪自殺,但佢地兩個係我心入面係超級完美夫婦典範,到而加我都唔相信我姨丈會狠心傷害我姨媽 一定有其他原因但從此唔再相信有完美愛情

2. 報exchange 報完先知自己超想去。迷信去求籤睇下成唔成功 佢又話成功。結果期望過大,中途發生好多少事,不斷有希望又再失望 個人都幾辛苦。最後收到個負擔唔起嘅offer,但佢再次俾希望我,我知呢個係最後機會,於是係咁迫自己諗辦法可以成事,加上功課壓力,最後迫得自己太緊同俾offer我個老師太仆街,我患上了抑鬱,影響到而加都未好返 但好影響我生活 從此我人生提前開寫新嘅一頁
細過老豆老母從來對我無寄望 覺得平平無奇就算
俾老豆覺得我係垃圾 似舅父 我舅父有精神病
好愛ex 但比佢打過 最後明白到要搵一個愛自己既人 自己幾愛都無用

岩呀,幾愛做幾多野都好,最後都係浪費心機,分手個刻覺得成個人被掏空了
我都不想再愛了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞