一人一件影響你好深既事

155 回覆
0 Like 0 Dislike
單戀左個女仔六年
嫲嫲過身

最後發現自己好on9 與其愛一個唔愛係你既人不如好好愛自己
第二件就明白要珍惜眼前人
細個父母離異 跟阿爸但俾阿爸掉左去俾爺爺嫲嫲湊
阿爸識左新女 每次上佢屋企條女都會搵理由打我 阿爸仲要覺得打得啱
小學就俾同學杯葛欺凌

而家已經變到唔會再理阿爸
亦好重視珍視真係對我好幫助我既每一個人
單戀左個女仔六年
嫲嫲過身

最後發現自己好on9 與其愛一個唔愛係你既人不如好好愛自己
第二件就明白要珍惜眼前人

大家差不多
我嫲嫲過身嗰日 心靈脆弱 ex又掛住睇電影唔理我 積壓左好多野 然後同佢之間一直有啲問題 不過之前我唔出聲忍左佢 結果嗰日心情黎料攤牌 突然咁樣分咗手 一日同時發生兩件事咁 結果以後諗起A事會諗起B事 諗B事會諗起A事 無限重複 最近走入咗人生低潮 已經個幾月 唉 同你一樣 發現愛人不如愛自己 交個心出黎 棧食屎
俾一個口口聲聲話愛我 暗戀左我幾年嘅人戴帽
long d黎 臨走個晚大家喊到仆街
離開好似三個月都無就偷食
當初係因為我發佢脾氣 冷戰 條八婆乘虛而入
之後半年 佢搵返我 我又未放低到佢又一齊返
但條刺一路都蚊唔返 佢之後又要返返去讀書
一小事嘈交就搵返呢件事黎講 跟住又成日懷疑佢偷食 明明佢已經日日同我skype都驚呢驚路

偷食再一齊返真係需要好大勇氣先做到
因為信任呢樣野冇左就真係好難建立返...
佢搵返你閎原因係咩?
中學有一堆以為一世都好friend既朋友, 原來點知係過路人, 而家凡事對朋友都冇以前咁上心

畢左業後就斷左聯絡?
廿鳩幾歲仲未仆過野
同條女訓過2次波皮都冇掂 都唔知性冷感定太好男人
P.S.散咗十世 拍過一次拖

我覺得係你識得尊重個女仔!
之後點解冇再拍拖呀?
中一已經開始自己住
搞到自己好毒,唔識溝通,同人交往

中一 係點做到?
但同一時間你應該都好獨立
俾best fd單方面絕交

咁大劑?有冇詳情?

發生咩事?
今日發生的
自己感覺信唔過 對方講嘅嘢 做嘅動作都信唔過
一齊咗先發覺自己係第三者,拖拖拉拉
小學果陣打交打甩左風記2隻牙,然後比風紀個老母話我冇家教,我媽係咁講對唔住果d,我果陣覺得佢羞愧,從此我就冇犯事lu
最近公公過左身
改變左好多以往既想法
珍惜眼前人先係最緊要

以前既你係點ga?
同ex分手
知道付出幾多都冇用 一句冇左feel就咩都完
之後由極專一變左player 唔會再付出太多

ex係初戀嗎?
咁你en唔enjoy做player
家人嘅離逝
中學比人杯葛 到依家每日都精神緊張易腋下出汗
俾ex同幾個豬朋狗友搞到有抑鬱
去睇醫生 要食藥
本身個人係好負面個隻 醫生話係我一時handle唔到 所以爆左出黎
所以呢家會同人保持距離 唔想再俾人害

食左藥幾耐呀絲打?
學識左保護自己 同人冇咁深交係咪會舒服D?
老豆係我考公開試嗰時過身

個段時間一定好難捱...
以前讀初中我份人都幾多嘢講,不過自從調咗班之後冇曬熟人同班,試過同啲新同學R水吹,不過佢地唔多show我。同埋試過兩次唔小心聽到有人講我壞話
由嗰時開始就把心一橫自摺,而家變到好內向

係咪寧願自己一個都唔想比人傷害...
咁鐘唔鐘意呢個內向既自己先?
贏左場游水

但失去左D野?
初戀

摩牙
讀小學嗰時爭啲比老豆斬死

發生咩事? 你老豆係好暴躁既人?
同最好嗰班朋友炒咗
最信任嘅朋友同仇人而家做好朋友

不過已經無感覺
只會唔會再相信人
見到佢地仲覺得佢地啲友情幾好

唔再信人係因為呢次係比人出賣嗎?
好愛ex 但比佢打過 最後明白到要搵一個愛自己既人 自己幾愛都無用

一段感情最重要係相愛,至少唔想令另一半受傷害。
祝絲打搵到呢個人,令你幸福
老母中風

嚴唔嚴重? 依家情況點呀?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞