一人一件影響你好深既事

155 回覆
0 Like 0 Dislike
曾經網上借過好多錢比唔同既陌生人,但大部分都係走數撚,其實做人好簡單大家都係講個信字,你聲稱有困難,我好心幫你點解最後要走數先~就算冇得還最起碼講聲吖~我最在意反而唔係錢而係人與人之間既信任,自此之後我開始唔多信人
有日夜晚打開左廁所氣窗
到我沖涼時有隻曱甴飄左出黎
嚇到我仆街
宜家強迫屋企人入夜一定要閂廁所氣窗
如果唔係,唔敢入廁所
申請左連登account
同ex分手
中學個陣比人玩 屈我中意同班某個男同學,結果同佢冇朋友做,其他人又信左 係到笑我豬西唔知醜暗戀人地,持續左4年 直至畢業 中六lastday都仲被人笑緊 自此之後冇乜點同過男仔溝通,到而家甚至有少少驚左異性,冇一個男仔我係可以同佢講超過5句野,因為實在好驚同佢地講野,但又唔知自己驚乜。唔知點先放得低呢件事,再係咁我就一世A0喇
初戀ex用性黎威脅我,如果我唔肯就同我分手,之後又做左好多令我好難受既事
初戀ex用性黎威脅我,如果我唔肯就同我分手,之後又做左好多令我好難受既事

電影情節咁?如果係真好撚慘,比自己喜歡既傷害
有日夜晚打開左廁所氣窗
到我沖涼時有隻曱甴飄左出黎
嚇到我仆街
宜家強迫屋企人入夜一定要閂廁所氣窗
如果唔係,唔敢入廁所

細個果時婆婆拎支咳藥水比我止咳
然後用勺倒藥水出來果時見到一隻曱甴同螞蟻
兩隻野都浸到發脹,勁大隻
自此我就驚佐曱甴
一見到心底就打個冷震
呢2件事都同我媽有關可能好長 但呢d都係我自己嘅經歷

1, 由細到大都唔係啊媽湊大 所以大家嘅關係都係好疏離但係中二,三嘅時候我好想同佢修補關係 我係母親節個時我行左成日為左買左包花生糖俾佢食 因為佢食開個隻花生糖係車仔檔 所以唔係固定一個位去賣 點知買完一番到屋企送俾佢 佢竟然話唔要扔曬落垃圾桶 呢件事之後我好怕送野俾人 我好怕會俾人嫌棄

2, 以前我媽係d大商場做sales 所以細個嘅時候一放暑假就好想去搵佢放工之後一齊去食野行街 但個時嘅我又肥又多暗瘡 每次同啊媽講我想去接佢放工 佢就會好大反應叫我千其唔好去搵佢 佢話我會影衰佢 因為咁我覺得自己好醜樣幾年都唔敢照鏡連街都唔敢岀 (當時得11,12歲)

電影情節咁?如果係真好撚慘,比自己喜歡既傷害

算係啦
都好多年前,之後一段時間都對呢方面好抗拒
當年冇恨恨地屌柒佢,真係諗起都後悔
19歲定20歲差少少被車撞死,最尾架車個車轆停左係我腳指上面。之後即刻諗,有咩女想溝就即刻溝,有咩野想做就即刻做,人好易死。

20歲,破青。即刻覺得原來自己唔係咁毒。

死過返生有咩感受

1, 由細到大都唔係啊媽湊大 所以大家嘅關係都係好疏離但係中二,三嘅時候我好想同佢修補關係 我係母親節個時我行左成日為左買左包花生糖俾佢食 因為佢食開個隻花生糖係車仔檔 所以唔係固定一個位去賣 點知買完一番到屋企送俾佢 佢竟然話唔要扔曬落垃圾桶 呢件事之後我好怕送野俾人 我好怕會俾人嫌棄

2, 以前我媽係d大商場做sales 所以細個嘅時候一放暑假就好想去搵佢放工之後一齊去食野行街 但個時嘅我又肥又多暗瘡 每次同啊媽講我想去接佢放工 佢就會好大反應叫我千其唔好去搵佢 佢話我會影衰佢 因為咁我覺得自己好醜樣幾年都唔敢照鏡連街都唔敢岀 (當時得11,12歲)

好慘
俾一個口口聲聲話愛我 暗戀左我幾年嘅人戴帽
long d黎 臨走個晚大家喊到仆街
離開好似三個月都無就偷食
當初係因為我發佢脾氣 冷戰 條八婆乘虛而入
之後半年 佢搵返我 我又未放低到佢又一齊返
但條刺一路都蚊唔返 佢之後又要返返去讀書
一小事嘈交就搵返呢件事黎講 跟住又成日懷疑佢偷食 明明佢已經日日同我skype都驚呢驚路
同ex分手

摩牙
之前綠帽過 對愛情失哂信心
之後識到個女仔,本身打算玩玩下,但識落發覺佢係好孤寂,好可憐既女仔。好想保護佢,等佢每日都可以開開心心。到我發覺自己真係愛上左佢既時候,佢突然消失左,不停message佢都係只讀不回。可能佢由頭到尾都係呃緊我,因為悶先當我係玩具,玩厭就走

咁呢次經驗咪令你傷上加傷
記得睇過一部動漫 講咗句 朋友只係暫時唔會出賣你嘅敵人 之後都唔會用心對待任何人

咁你自己信唔信呢套?
中學有一堆以為一世都好friend既朋友, 原來點知係過路人, 而家凡事對朋友都冇以前咁上心

好慘

呢d呀媽唔理佢好過
成日比老母鬧白痴 低能 搞到依家極度自悲

欣宜自爆
係咪覺得你咩都做得唔好? 依家佢仲係咪咁?
細個成日比人屈,不論係學校定屋企
所以而家搞到個人勁小氣,返工做咩都影底哂
廢事d同事又屈返我唔做野 佢地已經試過

巴打好識保護自己 但咁樣會唔會令自己辛苦呀
#gcap#

唔識

係職場係要做呢D保護自己

我都叫返過幾份工,可能人緣好,次次都開心來開心走,得閒都會搵返舊同事吹水飲野,但而家呢份日日返去比人玩咁 間鋪計埋得3個人,佢地兩個夾埋造我已經玩完

唔關你事,佢地問題
利申:有類似經歷

係職場係要做呢D保護自己

我都叫返過幾份工,可能人緣好,次次都開心來開心走,得閒都會搵返舊同事吹水飲野,但而家呢份日日返去比人玩咁 間鋪計埋得3個人,佢地兩個夾埋造我已經玩完

咁個轉變都幾大.. 佢地點整你?
玩過師生戀 被欺騙感情
自此覺得男人對你好都只係為呃蝦條

之後有冇再拍過拖?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞