一人一件影響你好深既事

155 回覆
0 Like 0 Dislike
呢2件事都同我媽有關可能好長 但呢d都係我自己嘅經歷

1, 由細到大都唔係啊媽湊大 所以大家嘅關係都係好疏離但係中二,三嘅時候我好想同佢修補關係 我係母親節個時我行左成日為左買左包花生糖俾佢食 因為佢食開個隻花生糖係車仔檔 所以唔係固定一個位去賣 點知買完一番到屋企送俾佢 佢竟然話唔要扔曬落垃圾桶 呢件事之後我好怕送野俾人 我好怕會俾人嫌棄

2, 以前我媽係d大商場做sales 所以細個嘅時候一放暑假就好想去搵佢放工之後一齊去食野行街 但個時嘅我又肥又多暗瘡 每次同啊媽講我想去接佢放工 佢就會好大反應叫我千其唔好去搵佢 佢話我會影衰佢 因為咁我覺得自己好醜樣幾年都唔敢照鏡連街都唔敢岀 (當時得11,12歲)

你呀媽垃圾黎
廿鳩幾歲仲未仆過野
同條女訓過2次波皮都冇掂 都唔知性冷感定太好男人
P.S.散咗十世 拍過一次拖
中一已經開始自己住
搞到自己好毒,唔識溝通,同人交往
中學best fd 我地由幼稚園就識 大家屋企人都好熟 佢f3自殺過左身 有好耐一排我覺得佢仲係到 只不過去左避世

最後點先接受到佢離開既事實?
之前有個好朋友為左擦鞋上位會利用我 好多時句句都假/呃鳩我 仲成日分化埋我同我其他朋友 最後大家拆穿佢
佢仲話當我係最好嘅朋友 個心真係寒哂
之後我就唔再咁相信朋友

其實呢D情況真係傷心多過嬲.. 最sad係會影響埋你對其他人既信心..
依家個人會唔會都對人冇乜安全感呀?
曾經網上借過好多錢比唔同既陌生人,但大部分都係走數撚,其實做人好簡單大家都係講個信字,你聲稱有困難,我好心幫你點解最後要走數先~就算冇得還最起碼講聲吖~我最在意反而唔係錢而係人與人之間既信任,自此之後我開始唔多信人

你一定係一個好有同情心同鐘意幫人既人... 依家應該都不了?

1, 由細到大都唔係啊媽湊大 所以大家嘅關係都係好疏離但係中二,三嘅時候我好想同佢修補關係 我係母親節個時我行左成日為左買左包花生糖俾佢食 因為佢食開個隻花生糖係車仔檔 所以唔係固定一個位去賣 點知買完一番到屋企送俾佢 佢竟然話唔要扔曬落垃圾桶 呢件事之後我好怕送野俾人 我好怕會俾人嫌棄

2, 以前我媽係d大商場做sales 所以細個嘅時候一放暑假就好想去搵佢放工之後一齊去食野行街 但個時嘅我又肥又多暗瘡 每次同啊媽講我想去接佢放工 佢就會好大反應叫我千其唔好去搵佢 佢話我會影衰佢 因為咁我覺得自己好醜樣幾年都唔敢照鏡連街都唔敢岀 (當時得11,12歲)

你個名
唔介意你搵我傾下計
有日夜晚打開左廁所氣窗
到我沖涼時有隻曱甴飄左出黎
嚇到我仆街
宜家強迫屋企人入夜一定要閂廁所氣窗
如果唔係,唔敢入廁所

我都最最最怕曱甴!!! 試過有隻出現係我床邊.. 之後成個月去左呀媽間房訓
申請左連登account

係好定唔好呀咁? 仲有冇蒲高登?
19歲定20歲差少少被車撞死,最尾架車個車轆停左係我腳指上面。之後即刻諗,有咩女想溝就即刻溝,有咩野想做就即刻做,人好易死。

20歲,破青。即刻覺得原來自己唔係咁毒。

巴打好好彩! 咁依家咪變左個好outgoing既人?
最近公公過左身
改變左好多以往既想法
珍惜眼前人先係最緊要
同ex分手

分左幾耐?
中學個陣比人玩 屈我中意同班某個男同學,結果同佢冇朋友做,其他人又信左 係到笑我豬西唔知醜暗戀人地,持續左4年 直至畢業 中六lastday都仲被人笑緊 自此之後冇乜點同過男仔溝通,到而家甚至有少少驚左異性,冇一個男仔我係可以同佢講超過5句野,因為實在好驚同佢地講野,但又唔知自己驚乜。唔知點先放得低呢件事,再係咁我就一世A0喇

咁你成個中學生活都變到好灰... 你同男仔傾計既時候最擔心係咩?
初戀ex用性黎威脅我,如果我唔肯就同我分手,之後又做左好多令我好難受既事

電影情節咁?如果係真好撚慘,比自己喜歡既傷害

算係啦
都好多年前,之後一段時間都對呢方面好抗拒
當年冇恨恨地屌柒佢,真係諗起都後悔

咁依家係咪遇到唔鐘意既事會選擇講出黎捍衛返自己?
有日夜晚打開左廁所氣窗
到我沖涼時有隻曱甴飄左出黎
嚇到我仆街
宜家強迫屋企人入夜一定要閂廁所氣窗
如果唔係,唔敢入廁所

細個果時婆婆拎支咳藥水比我止咳
然後用勺倒藥水出來果時見到一隻曱甴同螞蟻
兩隻野都浸到發脹,勁大隻
自此我就驚佐曱甴
一見到心底就打個冷震

諗起都嘔心... 應該每次飲親咳藥水都會驚入面有野..
同ex分手
知道付出幾多都冇用 一句冇左feel就咩都完
之後由極專一變左player 唔會再付出太多

媽咪做既野都好似係嫌棄緊你咁... 其實你個時會想修補關係都幾識諗同錫媽咪,最後發展成點?
俾ex同幾個豬朋狗友搞到有抑鬱
去睇醫生 要食藥
本身個人係好負面個隻 醫生話係我一時handle唔到 所以爆左出黎
所以呢家會同人保持距離 唔想再俾人害
老豆係我考公開試嗰時過身
以前讀初中我份人都幾多嘢講,不過自從調咗班之後冇曬熟人同班,試過同啲新同學R水吹,不過佢地唔多show我。同埋試過兩次唔小心聽到有人講我壞話
由嗰時開始就把心一橫自摺,而家變到好內向
俾ex同幾個豬朋狗友搞到有抑鬱
去睇醫生 要食藥
本身個人係好負面個隻 醫生話係我一時handle唔到 所以爆左出黎
所以呢家會同人保持距離 唔想再俾人害

其實無人會害你
同ex分手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞